Kılıçdaroğlu: Nebati bir avuç tefeci için Londra’ya gitti

Yayın tarihi: 8 Şubat 2022 Salı 8:30 pm - Güncelleme: 8 Şubat 2022 Salı 9:36 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarında öne çıkan söylemler şu şekilde:

“Erdoğan’ın bir açıklama yapmasıyla birinin tutuklanması yeterli. Yargı bağımlıdır. Normalde tutuklama olması gereken olayda tutuklama var mı? Var. Örnek vereyim; İzmir’de camide ezan yerine bir şarkı okundu. Bir kişiyi hapse attılar. Onun sorduğu şu? ‘bunu kim okuttu’ Normalde bunun bulunması lazım değil mi? Bu kişi hiç bulunmadı çünkü amaç provakasyondu. İçeri atılan kim? Hiç ilgisi olmayan bir vatandaş. Buna benzer çok örnek verebilirim. Yargı bağımsız değil, yargıçlar dahil herkes korkuyor.”

BEKİR BOZDAĞ’IN ADALET BAKANLIĞI’NA ATANMASI

Eski Adalet Bakanı Gül’ün yerine atanan Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanlığı’na atanmasıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Erdoğan’ın beklentilerini karşılayacak biri Adalet Bakanlığı’na geldi dersek daha doğru olur. Sayın Bozdağ yukardan gelen talimatları aynen uygular. Bunu Bozdağ için tek başına söylemek de doğru değil, bakanların bir iradesi yok aslında. Bağımsız irade bir kişiye aittir. Bakan yardımcılarının rolü parti komiseridir. Atamalar ve diğer işler bakan yardımcıları aracılığıyla yürütülür. Onlar gereğini yaparlar. Eski sovyet sistemindeki bir model yürürlüktedir.”

6 SİYASİ PARTİNİN BAŞKANI BİR ARAYA GELECEK

“Toplantıyı cumartesi günü Ankara’da yapacağız. Daha önce buluştuğumuz bir mekan Çankaya’da. Yuvarlak bir masanın etrafında oturacağız. Güçlendirilmiş parlementer sistemle ilgili çalışmalar yapıldı, onunla ilgili karar alacağız. Bunu konuşurken, doğal olarak ekonomi ve dış politika gibi konular da gündeme gelebilir. ”

“Biz aslında AKP seçmenininde rahatlıkla geçmişte oy verdiği partisini en azından özeleştiriye tabii tutmasını istiyoruz. Biz onların da haklarını savunuyoruz. Verdiğimiz mücadele sıradan bir mücadele değil; insani bir mücadele.”

HELALLEŞME ÇAĞRISI

“Helalleşme olacak. 28 Şubat’ta mağdur olanlar, üniversitelerden atılanlar, ikna odalarında ikna edilmeye zorlananlar.. Bunlarla toplumun, bizim helalleşmesi lazım. O dönemin yapısı başörtüsü var bunu üniversite almam’ Ne hakkın var kardeşim senin bunu yapmaya?

“Önce hesaplaşacağız” ifadeleri sorulan Kılıçdaroğlu, “Devletin malına el uzatan hırsızlıkta hesaplaşma olur mu? Gönderirsin mahkemeye. Siyaset kurumu bir hesaplaşma içine girerse yanlış olur.” dedi.

MİLLET İTİFAKI’NIN CB ADAYI KİM OLACAK?

“İstanbul-Ankara arasında bir adaylık rekabeti yok. Eğer güzel hizmetlerde rekabet edeceklerse bunu tabi isterim ama adaylık konusunda belediye başkanlarımız kentlerine kendini adamış durumdalar. Bizim aramız gayet iyi, öyle bir şey yok. Bazen bakıyorum, oturmuşlar 4-5 kişi hiç olmamış bir şey hakkında konuşuyorlar hayret ediyorum.”

İMAMOĞLU-BÜYÜKELÇİ GÖRÜŞMESİ

“Bir büyükelçi sizden randevu isterse buna randevu verirsiniz. Ben seninle görüşmem diyemezsiniz. Sayın Yavaş ile de görüşecekler, ondan da randevu istediler. Biz büyükelçiyle neden görüştü, görüşmedi bunu sorgulamayız. Bunlar yıllardır yapılan şeyler. Ekrem Bey’den önce de yapılırdı. İstanbul, Ankara, Antalya sıradan bir yer değil.”

TORPİLLE İMAM ATAMASI

“Mektup yazıyor ‘yakınım işe al’ diye… Bunların en acısı da torpille imam ataması. Nasıl vaaz verecek? Hangi adaletten söz edecek?”

BAKAN NEBATİ’NİN LONDRA ZİYARETİ

“Nebati bir avuç tefeciye gitti, para dilenmeye. Niye Londra’ya gitti? Parayı nereden bulacağız diye. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir itibarı vardı. Bu devlet Milli Kurtuluş savaşı verilerek kuruldu. Biz mücadelemizi beraber verdik. Neden Türkiye’yi bu hale düşürdüler? Yönetiyorsan neden Türkiye’yi Londra’daki bir avuç tefeciye teslim ettin? Milyon dolarlarca faiz ödedik. 189 milyon dolar faiz ödedik. ‘Faize karşıyım’ diyor bu faizleri ben mi ödedim?”

Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını açıkladı