Kılıçdaroğlu: Nasıl oluyor da çadır sorununu çözemiyorsunuz?

Yayın tarihi: 22 Şubat 2023 Çarşamba 4:52 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2023 Çarşamba 4:59 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesi Hatay’ın defne ilçesinde açıklamada bulundu. Depremzedelerin yıkılan evlerinin ardından barınma sorununa dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Nasıl oluyor da çadır sorununu çözemiyorsunuz?” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından büyük bir yıkıma uğrayan Hatay, daha sonra meydana gelen 6.4 ve 5.8’lik depremlerin ardından bir yıkım daha yaşadı. Afet bölgesinde konuşan Kılıçdaroğlu, depremzedelerin yıkılan ve hasarlı binalar nedeniyle yaşadığı barınma sorununa dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Depremin üzerinden 17 gün geçti. 17 gündür hala bir çadır sorunu çözülmüş değil. Gittiğim her yerde önüme çıkan herkes, çadır sorunundan söz ediyor. Kişiler çadır kentlerde değil evlerine yakın olan mahallelerde kurulan çadırlarda yaşamak istiyorlar. Çadır sorunu için bu ülkeyi yönetenlere tekrar sesleniyorum. Allah aşkına koskoca Türkiye’de bir çadır sorununu çözemiyorsunuz? Nasıl olur da ‘çadır sorununu çözdük’ diye ortalıkta geziyorsunuz.

Türkiye’de çadır üreten fiyatı ne olursa olsun çadırların tamamını satın alıp deprem bölgelerine göndermeye hazırız. Çözemiyorlarsa bıraksınlar biz çözelim. Çadır dediğiniz bir bina yapmak değildir.

Kılıçdaroğlu: RTÜK ile de tanışacağız