Kılıçdaroğlu mülteci sözlerini tekrarladı: Çözeceğim!

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2021 Çarşamba 10:39 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2022 Perşembe 10:17 am

ABD Başkanı Joe Biden’ın, Afganistan’daki durum nedeniyle mülteci ve göçmenlerin acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 100 milyon dolarlık acil fon ayrılmasını onaylamasına ilişkin Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yapmıştı. Kılıçdaroğlu, sözlerini tekrarladı.

Beyaz Saray internet sitesinde, Afgan göçmen ve mültecilerle ilgili olası acil ihtiyaçlar için 100 milyon dolar acil fon ayrılmasının onaylandığı açıklanmıştı. Fonun, Afgan mültecilerin iltica işlemleri için de kullanılacağı biliniyor.  Bunun üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açıklama yapmıştı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında soruşturma başlatıldı

Kılıçdaroğlu Twitter hesabından açıklama yapmış, şunları söylemişti:

“Sevgili halkım, ülkemizin gerçek beka sorunu sığınmacı selidir. Şimdi de Afgan seline tutulduk. Ankara İstanbul seçimlerinde iki oy için ağzına ülke bekasını sakız edenler gerçek beka sorunu karşısında tek kelime dahi etmiyorlar. Bu meselenin iki kurbanı var, biri sizlersiniz sevgili halkım. İkincisi de mülteci kardeşlerimiz. Bu meseleyi ırkçılığa indirgemek asla kabul edilemez. Bu konuyu kuklacı ve kuklalarıyla çözeceğiz. Kimdir kuklacı? Ülkemizi parasıyla açık mülteci hapishanesine döndürebileceğini görmüş olan batıdır. Kuklaları ise bu paralarla sizin mahallenizi satmış olan iktidar partisidir.”

CHP’den Tanju Özcan açıklaması

Geçtiğimiz günlerde sığınmacılarla ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımı alıntılayarak, “Ben ne mültecilerin sömürülmesine ne de güzel ülkemizin emperyalistlerin mülteci hapishanesine dönüştürülmesine razıyım!” açıklamasını yaptı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kentte yabancı uyruklu kişilerin kullanacağı fatura ve vergiyi 10 kat fazla alacağını açıklaması tartışma yaratmıştı.

İmamoğlu’ndan Tanju Özcan çıkışı: O tür söylemleri kabul etmiyorum

Kılıçdaroğlu mülteci sözlerini tekrarladı ve şunları söyledi:

“Ben ne mültecilerin sömürülmesine ne de güzel ülkemizin emperyalistlerin mülteci hapishanesine dönüştürülmesine razıyım! O demiş, bu söylenmiş önemli değil. Bu videoda gayet net belirttiğim gibi, çok kararlıyım. Sevgili halkım müsterih ol, 2 yılda çözülecek bu mesele, çözeceğim!”

Afganların sınırdan geçişi ilk kez TELE1’de