Kılıçdaroğlu’ndan Milli Eğitim Bakanı’na açık çağrı: İzin verin okulları biz yapıp teslim edelim

Yayın tarihi: 17 Kasım 2022 Perşembe 1:54 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2022 Perşembe 6:39 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kilis’te kanaat önderleri toplantısında konuştu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e çağrı yapan Kılıçdaroğlu ” Açık çağrı yapıyorum. İmkanımız yok yapamıyoruz diyorsanız okulları biz yapacağız.. Bize yerleri teslim edecekler okulları 1 yıl içinde yapacağız ve Kilislilere armağan edeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kilis STK Temsilcileri, Muhtarlar, Kanaat Önderleri Toplantısı’nda konuştu. Kilis’ten milletvekili çıkaramadıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Gelmedik, sofranıza oturmadık, derdinizi dinlemedik. Şimdi adım adım Türkiye’yi geziyorum. Son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti CHP’dir” diye konuştu.

 

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının satır başları:

Kılıçdaroğlu Kilis’te seslendi: Hepiniz gelin başımın üstünde yeriniz var

Biz sınır ticaretimizi aşmalıyız, Suriye ile ilişkilerimizi geliştirmeliyiz. Biz de yaparız İran da kazansın biz de kazanalım Suriye de kazansın. Bugünkü koşullarda yapamayız çünkü herkesle kavgalıyız.

Kilis’in büyük sorunlar yaşadığını da biliyorum. resmi verilere göre Kilis nüfusunun yüzde 30 küsürü Suriyeli. Çarşıda şikayet ediyor esnaf. Bu sırada hiç Türk kalmadı bir dükkan boşalınca onlar alıyor. Çiftçi yine mağdur. Onunda ciddi sorunları var.

18-24 yaş arası grubunda işsizlik oranı yüzde 36,5 Kilis’te gençler işsiz bu tam bir felaket. Gençleri işsiz bırakırsanız sorunlara kapı aralamış olursunuz.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI’NA ÇAĞRI

Çok sorunları var biliyorum. Gittiğim yerlerde dinledim. Eğitim bir aileye bir kişiye bir topluma sınıf atlatan faktördü. O yüzden hiç bilenle bilmeyen bir olur mu? diyoruz. Buradan Milli Eğitim Bakanı’na çağrı yapıyorum 11  Büyükşehir belediye başkanımız var Milli Eğitim Bakanlığı izin versin Kilis’in arzu edilen her yerine okul yapıp bakanlığa teslim edelim. Açık çağrı yapıyorum. İmkanımız yok yapamıyoruz diyorsanız biz yapacağız.. Bize yerleri teslim edecekler 1 yıl içinde yapacağız ve Kilislilere armağan edeceğiz.

“UYUŞTURUCU ÇETELERİNİN, BARONLARININ CİRİT ATTIĞI ÜLKEYE DÖNDÜ ADETA TÜRKİYE”

İntihar vakaları çok arttı. Bir kişi yakaladı çarşıda, oğlunun uyuşturucu kullandığını, kendisinin hayati tehlikede olduğunu, yatarken odasını kilitlediğini anlattı. Bu çok acı bir toplam. Bu tabloyu değiştirmezsek Türkiye’yi felakete sürükleriz. Uyuşturucu çetelerinin, baronlarının cirit attığı ülkeye döndü adeta Türkiye. Benim bu millete sözüm var. Millet İttifakı iktidar olursa o baronların hiç birisini bu topraklarda yaşatmayacağım.

MUHTARLARIN SORUNLARI

Sorunlarımız var aşılır. Muhtar arkadaşlarım burada. Bu topraklarda yapılan ilk seçim muhtarlık seçimidir. Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır diye tanımlanırım. Muhtarlık Kanunu olması lazım. Bir kanun taslağı hazırladık. Muhtarların bir bütçesinin olması lazım.

ÇİFTÇİLERİN PROBLEMLERİ

Çiftçilerin her toplumda önemli bir rolü vardır. Karnımızı doyuran onlar. Çiftçinin desteklenmesi lazım. Tarım Kanunu var 2006 yılında çıktı. Çiftçi kardeşlerime biraz sitem ettim. Sizin hakkınız olan para size verilmiyor ama siz oy veriyorsunuz. Bunu yaptığınız sürece çiftçi asla ve asla huzur bulmaz. Kırmızı mazot vereceğiz ÖTV’si ve KDV’si olmayacak. Kırsalda çalışanların sayısı giderek düşüyor. Gençler köylerde kalmamaya başladı. Kırsalda çalışan bütün gençlerin ve kadınların SGK primini biz ödeyeceğiz. Havza bazlı planlama yapacağız. Kim ne ekeceğini, kaça satacağını bilecek.

“DEVLET KİNLE ÖFKEYLE YÖNETİLMEZ”

Çarşıda yakaladılar. ‘Beni devletten attılar ama ben mahkemeden beraat ettim’ diyor. Beraat edenin hakkı teslim edilmez mi? ‘Ben seni açlığa mahkum edeceğim’ diyor. Devlet kinle, öfkeyle yönetilmez. Devlet yönetiminde akıl ve bilgi iktidar olmak zorundadır.

Bizler ve sizler babamızdan daha iyi bir eğitim aldık, daha iyi bir hayat standardı yakaladık. Bizim evlatlarımız bizden daha iyi eğitim gördüler ama daha düşük gelire mahkum ediliyorlar. Onun için gençler umutsuz. Umudu yeşertmek hepimizin ortak görevidir. Umudu büyütmek zorundayız.

“BİRBİRİMİZE FARKLI GÖZLE BAKMAYA BAŞLADIK”

Neden liderler bir televizyon programında çıkıp yan yana tartışmazlar? Oturalım tartışalım, konuşalım. Aynı ülkenin insanlarıyız. O kadar kamplaştık ki birbirimize farklı gözle bakmaya başladık. Neredeyse evlerimizi, caddelerimizi ayıracağız. Türkiye’nin buradan çıkması lazım.

Bu seçim Türkiye’nin kader seçimi olacaktır.