Kılıçdaroğlu kazandı, Soylu 40 bin lira ödeyecek

Yayın tarihi: 7 Eylül 2023 Perşembe 11:03 am - Güncelleme: 7 Eylül 2023 Perşembe 1:01 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açtığı davayı kazandı. Soylu 40 bin lira tazminata mahkum edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, CHP liderinin, eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’ya açtığı davayı kazandığını duyurdu.

Çelik X hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: “Süleyman Soylu’dan, seviyesizliğinin hesabını soracağımızı söylemiştik! Sözümüzü tuttuk… 18.11.2022 tarihli hakareti nedeniyle Soylu aleyhine açtığımız davayı kazandık.

‘SOYLU VE BENZERLERİNİ ÜZMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın bugünkü son duruşmasında, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu lehine 40.000 ₺ Tazminata hükmedildi. Soylu ve benzerlerini üzmeye, onlardan hesap sormaya devam edeceğiz… @kilicdarogluk”

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dile getirdiği, kara para ve uyuşturucu iddialarına ilişkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşma yapan dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Kara parayı aklayan da uyuşturucuyu yapan da şerefsizdir. İspat etmeyen Kılıçdaroğlu da şerefsizdir. Bu kadar basit. İspat etmeyen de şerefsizdir” ifadelerini kullanmış, Kılıçdaroğlu ise Soylu’ya 200 bin liralık tazminat davası açmıştı.

Soylu Kılıçdaroğlu’na hakaret etti!