Kılıçdaroğlu: Kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2022 Pazartesi 10:19 am - Güncelleme: 8 Ağustos 2022 Pazartesi 10:19 am

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz, 400-500 bin kişi gibi yüksek bir rakam yok, öyle bir rakam geldiğinde onu hemen kamuoyuyla paylaşırız zaten” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SÖZCÜ’den Ruhat Mengi’nin sorularını cevapladı. Kemal Kılıçdaroğlu, Mengi’nin “Seçimde çok büyük bir yabancı kitlesi oy kullanırsa ne olacak?” sorusu üzerine Yüksek Seçim Kurulu’ndan daha fazla seçmen bilgisine hakim olduklarını dile getirdi. “İlk kez sandığı gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz” diyen Kılıçdaroğlu şunları ifade etti:

“Bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu’nun elinde de yok, her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz, evlerini, adreslerini de biliyoruz, doğum yerlerine de bakıyoruz. Suriye doğumlu, Afganistan doğumlu, hepsine bakıyoruz, dolayısıyla kimlere vatandaşlık verildiğini de oradan çıkarabiliyoruz. Şu anda öyle bir tehlike görünmüyor, veriler var, kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz, 400-500 bin kişi gibi yüksek bir rakam yok, öyle bir rakam geldiğinde onu hemen kamuoyuyla paylaşırız zaten. O konuda çok duyarlıyız”

Kılıçdaroğlu: Erdoğan KPSS rezaletini kapatamadığı için harekete geçti

“VARLIK FONU’NU KALDIRACAĞIZ”

Mengi, Varlık Fonu’na devredilen kuruluşların devletin özelleştirilmesi anlamına çıkabileceği yorumlarının var olduğunu belirterek, “Bu konudaki gelecek planınız nedir?” sorusunu CHP liderine yöneltti. Kılıçdaroğlu şöyle cevapladı: 

“Varlık Fonu’na devredilen kuruluşlar arasında Ziraat Bankası, PTT, BOTAŞ, Türkiye Petrolleri, Borsa İstanbul, ÇAYKUR gibi çok önemli kamu kuruluşları var ve söylediğim gibi bunların denetimi yapılamıyor. Biz iktidara geldiğimizde Varlık Fonu’nu kaldıracağız, kamu kuruluşları, gelirleri, giderleri, faaliyetleri denetlenebilir hale getirilecek, bir siyasetçi tarafından yönetilmeyecek. Şeffaf bir yönetim ve kurumlar nasıl olmalıysa öyle olacak, bu konularda endişe edilmesin.”

Tamamını okumak için tıklayınız.