Kılıçdaroğlu çiftçilere seslendi: Değerinizi bilmeyen siyaset kurumu batsın!

Yayın tarihi: 17 Haziran 2022 Cuma 12:21 pm - Güncelleme: 17 Haziran 2022 Cuma 1:54 pm

İzmir’deki çiftçi buluşmasında bir çiftçi kürsüdeki konuşması sırasında “Her ay 5 inek satıp diğer ineklerimin karnını doyurmak zorunda kaldım. Artık son noktadayım. Dayanacak gücüm kalmadı.” dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de çiftçilerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu konuşmasında “Sizin değerinizi siyaset kurumu bilmiyorsa, o siyaset kurumu batsın” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

İktidar olduğumuzda çiftçilerin, besicilerin aldıkları kredilerin faizlerini tak diye sileceğiz. Nefes alacaksınız. Kim neyi ekecek, neyi biçecek önceden planlanacak. Her çiftçi önceden neyi ekeceğini bilecek. Hiçbir çiftçi zarar etmeyecek. Siz zarar edince Türkiye zarar ediyor.

Köylünün maliyetini çıkarıp üstüne makul bir kar vereceğiz. hiçbir çiftçinin maliyet artı karın altına düşmeyecek. Dolayısıyla devlet çiftçi zarar ederse satın alacak. Sel olur, yangın olur TARSİM’i yeniden oluşturacağız. Felaket durumunda da çiftçinin zarar etmeyeceği uygulama yapacağız.

“ÇİFTÇİ ‘KIRMIZI MAZOT’ KULLANACAK”

Şehirde yaşayan birisi mazota zam geldiğinde arabasını isterse kullanmayabilir. Ama çiftçi tarlayı ne yapacak? Mecburen kullanacak. Bunun için bütün Avrupa ülkelerinde yapılan ‘kırmızı mazot’ uygulaması var. Sadece çiftçiye düşük bedelle satılıyor. Çiftçi gidecek düşük fiyattan ‘kırmızı mazot’unu alıp onu kullanacak. Çiftçi üretmeyince hepimiz aç kalıyoruz.

“GÜNEŞ ENERJİSİYLE ELEKTRİK ÜRETECEĞİZ”

Güneş enerjisiyle elektrik elde edeceğiz. Elektrik üretecekler, çiftçi elektriği ücretsiz kullanacak, artan elektriği satacak, oradan da kar elde edecek. Elin oğlu yapıyor da mümkün oluyor biz yapınca mı mümkün olmayacak? Dışarıdan parayla akaryakıt, kömür, doğalgaz getiriyorlar. Allah’ın güneşi parayla mı? Sadece paneller kurup elektrik elde edeceksin. Bunu yapacağız.

“MİLLETTEN KOPMAYACAĞIZ”

Gençler kırsalda çalışmak istemiyor. Kırsalda çalışan gençlerin SGK primlerini devlet ödeyecek. Alın terinin değerli olduğunu biliyorum. Kadınların kırsal kesimde erkeklerde çok daha fazla çalıştığını biliyorum. Bütün bunları değiştirmek mümkün. Bunun için bir şey yapacağız. Sandık gelecek, sandığa gideceksiniz. Söylediklerimi sakın unutmayın. Bizim karnımızı doyuran sizlersiniz. Alın teri dökenler sizlersiniz. Kazanması gereken sizlersiniz. Bu milletin efendisi olması gerekenler sizlersiniz. Bunu yapacağız, bize güvenin ve bize katılın. Eğer Saray arıyorsan çiftçinin evine gideceksin ‘Saray burasıdır’ diyeceksin. Milletten kopmayacağız. Onun terini teneffüs edeceğiz.

“O BEYEFENDİYİ EMEKLİ EDECEĞİZ”

Sandığa gideceksiniz, unutmayın. Sandığa gidip vicdanının sesini dinleyip oy kullandığınız sürece Türkiye’nin kaderini birlikte değiştireceğiz. Hepiniz üretin ve sakın umutsuzluğa kapılmayın. Üreteceğiz ve kazanacağız. O beyefendiyi de emekli edeceğiz, endişe etmeyin.”

ÇİFTÇİ İSYAN ETTİ: SON NOKTADAYIM

Kürsüde sorunlarını anlatan bir çiftçi “Her ay 5 inek satıp diğer ineklerimin karnını doyurmak zorunda kaldım. Artık son noktadayım. Dayanacak gücüm kalmadı. Toprağımda çalışmak zorundayım. Psikolojim bozulmak üzere. İnsanlar nasıl koyun gibi oldu?” diyerek isyan etti. 

“YATÇIYA 10 LİRADAN MAZORU VERENİ HATIRLAYACAĞIZ”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, konuşmasında “O gün geldiğinde, oy kullanma kabinine girdiğinizde akaryakıt fiyatlarını hatırlayın. Elektrik faturalarını hatırlayın. Gübre fiyatlarını hatırlayın dedi.

Yücel’in konuşmasını kesen bir çiftçi “O çiftçiye verdiği paraları da hatırlayacağız. Yatçıya 10 liradan mazotu vereni de hatırlayacağız. 5’li çetelere verdiği paraları, Singapur’a Manhattan’a götürdüğü paraları unutmayacağız. Aldığı çiftlikleri de unutmayacağız” dedi.

 

 

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Yüreğin yetiyorsa karşıma çık