Kılıçdaroğlu: İletişim Başkanlığı elini Ekşi Sözlük’ten hemen çek

Yayın tarihi: 22 Şubat 2023 Çarşamba 11:49 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2023 Çarşamba 11:55 pm

Ekşi Sözlük’e getirilen erişim engeline tepki gösteren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Ürettiği yalanlardan başka hiçbir şeye tahammülü olmayan İletişim Başkanlığı, elini Ekşi Sözlük’ten hemen çek!” dedi.

Yandaşların ve trollerin hedef gösterdiği Ekşi Sözlük’e erişim kısıtlaması getirildi. Yurttaşlar, platforma VPN bağlantısı kullanarak erişebiliyor. Ekşi Sözlük,  erişim engelli kararının hala kendilerine tebliğ edilmediğini belirterek, “Avukatımız ve yöneticimiz durumu takip edebilmek adına sabah saatlerinde Ankara’ya vardılar. Her ne kadar BTK yetkilileriyle görüşmek için yoğun çaba sarf etmiş olsalar da, erişim engelinin sebebine dair herhangi bir BTK yetkilisinden bilgi edinemediler” açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem felaketinin ilk günlerinde Twitter’a gelen erişim sorununu hatırlatarak Ekşi Sözlük’e uygulanan sansüre tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından şunları dile getirdi:

“Twitter’ı en kritik saatlerde kapadılar, yardım çağırılanı duyamadım. Şimdi de @sozluk’ün sesini kıstılar. Ürettiği yalanlardan başka hiçbir şeye tahammülü olmayan İletişim Başkanlığı, elini Ekşi Sözlük’ten hemen çek!”

 

Ekşi Sözlük’ten ‘erişim engeli’ açıklaması: Hala nedenini öğrenemedik