Kılıçdaroğlu ile görüşen Sarıkaya: Rahat ve özgüveni yükselmiş gördüm

Yayın tarihi: 8 Haziran 2022 Çarşamba 12:25 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2022 Çarşamba 12:25 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olduğu yönündeki iddialara yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Baştan alınmış bir kararımız var. Ne dediysek o.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk Gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya’ya konuştu. İYİ Parti’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek 6’lı masa toplantısında adaylığını ilan edeceği söylenen Kılıçdaroğlu, “Adaylık kuralından sapma yok” yanıtını verdi.

Sarıkaya’nın yazısı şöyle:

“Uzun süredir sohbet olanağım olmamıştı… Bu denli morali ve özgüveni yüksek zamanına en son yerel seçim döneminde rastlamıştım.

Keyfi oldukça yerindeydi ve mutluydu. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Odabaşı ve İstanbul’dan gelen çok sayıda partiliye de hitap ettiği grup toplantısındaki coşkusu da bunun bir başka göstergesiydi.

Meclis’te sohbet ederken bir süredir kulislerde dolaşan “İYİ Parti’nin ev sahipliğindeki 6’lı masa toplantısında aday olacağını dile getirecek” yönündeki iddiaları anımsattım.

Daha sözümü bitirmeden ciddileşti, her zaman bildik o cümlesi de ardından geldi. Liderler olarak seçim tarihi açıklanana kadar adaylık konusuna girmeme konusunda aldıkları karara dikkat çekip devamını getirdi: “Benim adaylık açıklayacağım diye bir şey yok… Baştan alınmış bir kararımız var. Ne dediysek o… Kuralları baştan koyduk. Onlardan sapma olmadan da devam ediyoruz.”
Başta da belirttiğim gibi Kılıçdaroğlu’nu rahat ve özgüveni yükselmiş gördüm.”

Kemal Kılıçdaroğlu: Sizin feriştahınız gelse diz çöktüremez