Kılıçdaroğlu il başkanları toplantısında “Aday gösterilirsem devam ederim” dedi iddiası

Yayın tarihi: 23 Haziran 2023 Cuma 7:10 am - Güncelleme: 23 Haziran 2023 Cuma 7:10 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim yenilgisi sonrası önceki gün partisinin il başkanlarıyla ilk defa bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’nun bu toplantıda, “Gemiyi limana götüreceğim. Ben hiçbir zaman ‘Burayı bırakmam’ demedim. Bugüne kadar da hiçbir zaman ‘Adayım’ demedim. Siz beni aday yaptınız. Ben yine aday olmam ancak aday gösterilirsem devam ederim” dediği aktarıldı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Kılıçdaroğlu toplantıyı “Ne söylemek istiyorsanız, hiç çekinmeden anlatın. Sözünüzü de kesmeyeceğim” diyerek açtı. Başkanların neredeyse tamamı 20 dakikaya yakın söz alarak seçim dönemine ve yapılan ittifaklara ilişkin tespitlerini anlattı. Toplantıya katılan başkanlar, içeride konuşulanlarla ilgili “Genel başkana methiye dizen de oldu, ağır eleştiren de oldu” yorumunu yaptı.

Kılıçdaroğlu TELE1’de: İBB’yi AKP’ye teslim etmem, İmamoğlu görevine devam edecektir 

“SADULLAH ERGİN’İN ÇANKAYA’DAN ADAY GÖSTERİLMESİ YANLIŞTI, BAŞKA YERDEN OLABİLİRDİ”

Kılıçdaroğlu’nun tüm eleştirileri dinledikten sonra ittifaka verilen milletvekillerine ilişkin, “Milletvekili listelerini son anda gördüm. Düzeltmeye zaman kalmadı. 600 milletvekili adayının hepsiyle tek tek ilgilenmem mümkün değil. Bu bağlamda görevli ekipler vardı. Hepsi de örgüt tarafından bilinen, tecrübeli isimlerdi. Hatalarımız oldu. Sadullah Ergin’in Çankaya’dan aday gösterilmesi yanlıştı, başka yerden olabilirdi. Ancak seçimin kazanılması için bazı fedakârlıklar gerekiyordu” dediği öğrenildi.

“GEMİYİ LİMANA GÖTÜRÜN VE TESLİM EDİN”

Toplantıda “genel başkan değişimine ilişkin bir çıkış yapılmadığı” da aktarıldı. Bu kapsamda Özgür Özel ya da Ekrem İmamoğlu’nun adaylık açıklamalarının konuşulmadığı söylenirken, bazı başkanların sadece “Gemiyi limana götürün ve teslim edin” demekle yetindiği belirtildi.

“ADAY OLMAM ANCAK ADAY GÖSTERİLİRSEM DEVAM EDERİM”

Kılıçdaroğlu’nun da bu sözlere “Gemiyi limana götüreceğim. Ben hiçbir zaman ‘Burayı bırakmam’ demedim. Bugüne kadar da hiçbir zaman ‘Adayım’ demedim. Siz beni aday yaptınız. Ben yine aday olmam ancak aday gösterilirsem devam ederim” karşılığını verdiği öğrenildi.

CHP’de Tanju Özcan kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi