Kılıçdaroğlu: Hiçbir devlet başkanı para dilenmek için yurtdışına gitmedi

Yayın tarihi: 23 Haziran 2022 Perşembe 12:58 pm - Güncelleme: 23 Haziran 2022 Perşembe 12:58 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın’da Toplu Üye Katılım Töreni’ne katıldı. Törende konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan‘ın Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyaretini eleştirerek, “Hiçbir devlet başkanı para dilenmek için yurt dışına gitmedi” dedi.

Aydın Toplu Üye Katılım Töreni’nde konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a yönelik, “Hiçbir devlet başkanı para dilenmek için yurt dışına gitmedi. Suudi Arabistan’a gideyim, BAE’ye gideyim acaba bana para verirler mi? Avro verirler mi? Dolar verirler mi? Bu duruma Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiç düşmedi.” ifadelerini kullandı. Törende AKP’den istifa ederek CHP’ye katılan bir üye ise “Toplum için çalışmak istiyorduk ama baktık ki bireylere kişilere hizmet ediyoruz” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ HİÇ BU DURUMA DÜŞMEDİ”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

Çok sorun var Türkiye’de farkındayım. Sorunların ne olduğunu da biliyoruz. Biz, 6 lider bir araya gelerek Türkiye’nin kaderini değiştirmek istiyoruz. Bir yüzyılı devirdik. 2023’e giderken Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak istiyoruz. Bu amaçlarla yola çıktık. Bu amaçları gerçekleştireceğiz. Bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu durum bir parti olayı olmaktan çıkmıştır. Sorun bir Türkiye sorunudur ve biz Türkiye’yi ayağa kaldırmak zorundayız.

Hiçbir devlet başkanı para dilenmek için yurt dışına gitmedi. Suudi Arabistan’a gideyim, BAE’ye gideyim acaba bana para verirler mi? Avro verirler mi? Dolar verirler mi? Bu duruma Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiç düşmedi. Şimdi el avuç açıyoruz birileri bize para verir mi diye. Türkiye’yi bundan çıkaracağız. Bütün komşularımızla huzur içinde yaşayacağız.

İnsanların hataları olabilir. Bazen kurumların da eksiklikleri, yanlışlıkları olabilir. Bizimde CHP olarak hatalarımız, eksikliklerimiz oldu. Bugünde olabilir. Bütün mesele hatalardan ders çıkarmaktır. Biz oturduk Ankara’da güzel nutuklar attık ‘Bize niye oy çıkmıyor’ dedik. Sen gittin vatandaşın sofrasına oturdun mu? Derdini dinledin mi? Gezmek, konuşmak lazım. Biz getirdik bir ara başörtüsü sorununu Türkiye’nin bir numaralı sorunu haline getirdik. Sana ne kardeşim kadının giyim kuşamından? Bizim sadece saygı duymamız lazım.

Adımız Halk Partisi. Gerçek anlamda halkın partisi olmak için çalışıyoruz. Doğudan, batıdan, güneyden, kuzeyden halkın partisi olmak için. Halkın her katmanına gidiyoruz, konuşuyoruz.

Sandık günü elinizi vicdanınıza koyup oy kullanın. Önümüzdeki seçimlerin kaderini gençler belirleyecek, biz değil. 7.5 milyon genç ilk kez gidip sandığa oy kullanacak. Türkiye’nin kaderini belirleyecek. İlk kez sandığa oy kullanacak 7.5 milyon gencimiz var. Bu 7.5 milyon genç dünya siyaset tarihine önemli bir miras bırakacak. Bir otoriter yönetimi, demokratik yöntemlerle sonlandırmak gibi bir görevi ifade edecek. Hep beraber sarayda oturanı Allah’ın izniyle emekli edeceğiz.

“BAKTIK Kİ KİŞİLERE HİZMET EDİYORUZ”

AKP’den istifa ederek CHP’ye katılan bir üye şunları söyledi:

Bir hayalim vardı. Üniversiteyi bitirip iş bulup aile kuracaktım. Aile kurdum ancak bir iş sahibi olamadım. Lise ve üniversite zamanlarında fikirlerine kendimi yakın hissettiğim AKP’ye üye oldum. Zamanla gençlik kollarında görev yaptım. Mahalle başkanlığı yaptım. Toplum için çalışmak istiyorduk ama baktık ki bireylere kişilere hizmet ediyoruz. Onlar zenginleşiyor, biz fakirleşiyoruz. Zaman CHP’lilerin haklı olduğunu gösterdi. Ailemiz ve arkadaşlarımız ile birlikte 18 kişi AKP’den istifa ederek CHP’ye üye olduk.