Kılıçdaroğlu-HDP görüşmesi öne çekilebilir

Yayın tarihi: 16 Mart 2023 Perşembe 6:57 pm - Güncelleme: 16 Mart 2023 Perşembe 7:00 pm

CHP’li Özgür Özel, ‘Kemal Kılıçdaroğlu, HDP ile ne zaman görüşecek?’ sorusu üzerine programda değişiklik yapılabileceğini söyledi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP Genel Merkezi’nde HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’la 18 Mart Cumartesi günü yapmayı planladığı görüşme öne çekilebilir.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM düzenlediği basın toplantısında Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumartesi ve pazartesi günkü programlarını cuma gününe alma yönünde çalışma yapıldığını bildiğini söyledi.

“Kılıçdaroğlu HDP’yi ne zaman ziyaret edecek?” sorusu üzerine konuşan Özel, Kılıçdaroğlu’nun, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile depremde Adıyaman’da hayatını kaybeden çocukların aileleriyle görüşmek üzere KKTC’ye gittiğini ve programında değişiklik olduğunu belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP’yi ziyaret edeceği tarih belli oldu

 

‘O PROTESTO ERDOĞAN’A YAPILAMAZDI’

Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa ziyareti sırasında AKP Gençlik Kolları üyesi olduğu bilinen birisinin protestosuyla karşılaştığını söyleyen Özel, o protestonun AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapılamayacağını öne sürdü. Özel, bu protestoya karşı gösterilen tutumun, geleceğe dair taahhütleri olduğunu vurgulayarak “Bizim dönemimizde şiddet içermeyen her türlü tepki ve protesto özgürce, bundan öncesinde olduğu gibi olacak” dedi.

’13. CUMHURBAŞKANI PROTESTO EDİLEBİLECEK’

Protestonun hak olduğunu, 13. cumhurbaşkanının protesto edilebileceğini dile getiren Özel, “Dünkü protesto girişiminden biz bir şey kaybetmedik, demokrasimiz kazandı. Seçim beyannamemizin seçim, protesto hakkı sayfasını canlı yayında izlediniz. AK Parti Gençlik Kolları üyesinin protestosunu, beyannamemizin önemli bir sayfası olarak milletimizin takdirlerine sunuyoruz.” ifadesini kullandı.

‘DOĞAN’A DOKUNULMAZLIK VERİLMEK İSTENİYOR’

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının, “Şanlıurfa’da sular altında kalan ve insanlara mezar olan” Abide Kavşağı’nın 2013’te açıldığını açıkladığını aktaran Özel, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün kavşağın 3 Aralık 2022’de açıldığına dair sosyal medya mesajını gösterdi.

Rahmi Doğan’ın milletvekili adaylığı için Hatay Valiliği görevinden istifa ettiğini anımsatan Özel, Doğan’a dokunulmazlık verilmek istendiğini öne sürdü.

‘O BAKANLARIN DA DOKUNULMAZLIĞA İHTİYACI VAR’

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da milletvekili olmalarının konuşulduğunu ve bu durumun giderek somutlaştığını belirten Özel, söz konusu bakanların da dokunulmazlığa ihtiyacı olduğunu iddia etti.

Depremin yıktığı Hatay’ın Valisi milletvekili olmak için istifa etti