Kılıçdaroğlu: Hastanelerde boş yatak yok diye gencecik bir kadın hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 2 Nisan 2021 Cuma 10:26 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2021 Cuma 10:28 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hastanelerde boş yatak yok diye gencecik bir kadın hayatını kaybetti. Türkiye bu zulmü hak etmiyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından “20 gündür hastanede boş yatak bekliyorum ben” paylaşımı yaptıktan 2 gün sonra hayatını kaybeden Aslı Özkısırlar hakkında açıklama yaptı.

İLGİLİ HABER | TELE1 gündeme getirdi: İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nden Aslı Özkısırlar açıklaması

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bugün gerçekten çok öfkeliyim. Hastanelerde boş yatak yok diye gencecik bir kadın hayatını kaybetti. Bazen soruyorlar CHP ne yaptı diye; Adana’yı düşünün, büyükşehir belediye başkanımız bir sahra hastanesi kurdu pandemi dolayısıyla. Önce dalga geçtiler, sonra dalga geçtiler, sonra gelip mühürlediler. Aslı’yı boş yatak yok diye ölüme gönderenlerle, sahra hastanesini mühürleyenler aynı insanlar, aynı kafa, aynı zihniyet. Türkiye bu zulmü kabul etmiyor, bu zulmü hak etmiyor.”

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak hastaneye bulamadığını söyleyen Aslı Özkısırlar’a 2 gün önce hastanede yer bulundu. Bu süreçte iki kez kalbi duran Özkısırlar, bu sabah hayatını kaybetti.

“ROMATİZMAL HASTALIĞI VARDI”

TELE1’e konuşan Özkısırlar’ın ailesi şu ifadeleri kullandı: “Bozyaka Araştırma Hastanesi’nde bir doktor vardı. 25 gündür yatak bulamıyordu. Durumu kötüydü. Doktorlar da bunu söyledi. Bu süreçte nefesi kesildi ve ciğerleri su topladı. Durumu ağırlaşınca Yeşilyurt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Orada yoğun bakıma kaldırıldı. Orada da yer olmadığı için Ege Yaşam Hastanesi’nde kaldırıldı. Durumu giderek kötüleşti. Bu sabah da vefat etti. Romatizmal bir hastalığı vardı. Kısa bir süre önce de stent takıldı.”

“EN AZINDAN SERUM TAKILABİLİRDİ”

TELE1 İzmir Muhabiri Eda Eren ile röportaj yapan anne Nebahat Özkısırlar, “En azından bir serum takılabilirdi. Bu olayın üzerine gidilsin” dedi.