Kılıçdaroğlu gündeme getirmişti! İtalyan uyuşturucu baronu Antalya’da yakalandı

Yayın tarihi: 16 Kasım 2022 Çarşamba 12:49 am - Güncelleme: 16 Kasım 2022 Çarşamba 12:49 am

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘uyuşturucu baronları’ çıkışının ardından bir uyuşturucu kaçakçısı daha Türkiye’de yakalandı. İtalya’da uluslararası uyuşturucu kaçakçılığından 22 yıl 8 ay hapse mahkum edilen Luciano Camporesi, Antalya’da yakalandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Ekim’de sosyal medya hesabından bir video yayımladı. Kılıçdaroğlu, Türkiye’de ağır bir uyuşturucu saldını olduğunu söyledi. İktidarın cari açığı kara para ile kapatmaya çalıştığını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Sonuç; dünyanın her köşesinden ne kadar uyuşturucu baronu, uyuşturucu çetesi varsa, paralarıyla birlikte yerleştiler” dedi.

SOYLU: İSPAT ETMEZSEN NAMERTSİN

Kılıçdaroğlu’nun çıkışının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Suç duyurusunda bulunuyoruz. Tazminat davası açıyoruz, hem şahsımız hem de kurullarımız. Eğer bu attığın iftiranın bir kuruşunu ispat etmezsen namertsin diyoruz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’ndan Soylu’ya: İşte ispatladım, onurun varsa, şerefin varsa istifa edersin

KILIÇDAROĞLU: İSPATLADIM ŞEREFİN VARSA İSTİFA ET

Kılıçdaroğlu, Soylu’ya yanıt vererek, “Fotoraman ‘İspatla’ demiş. Hay hay, son birkaç ayda olan olayları hatırlayalım. Sırbistan’da kırmızı bülten ile aranan ülkenin en kanlı suç örgütü lideri Vukotiç İstanbul’da öldürüldü. Bunun İstanbul’da ne işi vardı? Çünkü İstanbul’u kendisinin yaşayabileceği bir mekan olarak görüyor. Kendisinin korunduğu bir mekan olarak görüyor, sırtımı siyasilere dayadım kimse bana bir şey yapmaz diyor.

Azerbaycanlı mafya lideri Elnur Gasimov, Ataşehir’de öldürüldü. İstanbul’un ortasında, AVM’lerde Gürcü ve İranlılar silahla çatıştılar. Bütün Türkiye izledi. Antalya’da bir başka mafya lideri ‘Lotu quli’ öldürülmüştü. Afgan baronları zaten İstanbul’da. Ortadoğu’nun en büyük uyuşturucu baronunu ise hapishaneden çıkarıp bıraktılar. Birileri devreye girdi, bir kararla dışarı bıraktılar. Bana diyorlar ki ‘İspat’ et. Ya siz bunları görmüyor musunuz? Sırtını mafyaya dayarsan zaten bunları göremezsin. Bana dönüp diyorsun ki ‘İspatla’. İşte ispatladım, ne yapacaksın. Onurun varsa, şerefin varsa istifa edersin!” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Sırp çete liderinin Türkiye’de yakalanmasına sert tepki

SIRP ÇETE LİDERİ SARIYER’DEN ÇIKTI

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardında da ise Sırp çete lideri Zeljko Bojanic’ 6 Kasım’da Sırp çete lideri Zeljko Bojanic İstanbul Sarıyer’de yakalandı. Bojanic’in öldürdüğü kişileri de evinin bahçesine gömdüğü iddia edildi.

Soylu’nun ve iktidarın Kılıçdaroğlu’nun çıkışına verdiği karşılıkların ardından Türkiye’de çete liderleri birbir yakalanmaya devam ediyor.

Kılıçdaroğlu: Uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar

İTALYAN UYUŞTURUCU BARONU TÜRKİYE’DE YAKALANDI!

BBC Türkçe’nin İtalya basınındaki haberlerden aktardığına göre; 47 yaşındaki Luciano Camporesi, İtalya ve Türkiye’den güvenlik güçlerinin işbirliğiyle 11 Kasım’da Antalya’da bir evde yakalandı. Ansa ajansı, Camporesi’nin üzerinden sahte kimlik belgeleri çıktığını yazdı.

Kamu yayıncısı Rai de, Riminili olan Camporesi’nin, Calabria bölgesi merkezli Ndrangheta mafyasıyla yakın bağları olan önemli bir uluslararası uyuşturucu kaçakçısı olarak kabul edildiğini belirtti.

Türkiye’den ise henüz operasyonla ilgili bir açıklama yapılmadı.

İtalyan güvenlik güçleri Ağustos 2018’de, Camporesi’ye ait olduğu belirlenen ‘’Remus’’ isimli bir gemide 20 tondan fazla esrar ele geçirmişti. Geminin tamamı Karadağlı olan 11 kişilik mürettebatı gözaltına alınmıştı.

‘’Pollino – European ‘Ndrangheta Connection’’ (Pollino – Avrupa ‘Ndrangheta Bağlantısı) adı verilen soruşturma sonucunda Camporesi uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı suçundan 22 yıl 8 ay hapse çarptırılmıştı.

İtalya’nın güneyindeki Calabria bölgesinde yer alan Locri Mahkemesi, davada Camporesi de dahil 12 kişiye toplam 172 yıl hapis cezası vermişti.

Soylu’nun ‘sınır dışı ettik’ dediği Sırp çete liderinin katil zanlıları yakalandı

Ancak Luciano Camporesi’nin nerede olduğu 5 Aralık 2018’den bu yana bilinmiyordu.

TÜRKİYE’YE ODAKLANILDI

İtalya basınına göre, arama çalışmalarında son haftalarda Türkiye üzerine odaklanıldı.

“2021’DEN BERİ TÜRKİYE’DE”

İtalyan Mayfayla Mücadele Soruşturma Dairesi (DIA) tarafından elde edilen bilgiler, uyuşturucu kaçakçısının en azından 2021’e kadar Türkiye topraklarında olduğunu gösteriyordu.

‘’Pollino – European ‘Ndrangheta Connection’’ soruşturması savcılarına göre Luciano Camporesi, Güney Amerika ile İtalya ve Kuzeybatı Avrupa arasında faaliyet gösteren bir uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı şebekesine dahildi.