Kılıçdaroğlu gündeme getirmişti! Bir Sırp çete lideri daha İstanbul’dan çıktı

Yayın tarihi: 6 Kasım 2022 Pazar 3:48 pm - Güncelleme: 6 Kasım 2022 Pazar 4:56 pm

Adı uyuşturucu kaçakçılığına karışan ve Interpol’ün kırmızı bülten ile aradığı Sırp çete lideri Zeljko Bojanic’in, yine Sırp uyruklu Rosto Mijonovik’i öldürdüğü şüphesiyle İstanbul Sarıyer’de kaldığı villada yakalandığı öğrenildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Türkiye’de mafyaların, çetelerin olduğuna dikkat çekerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu istifaya çağırmıştı.

Bojanic’in maktulü burada gömebileceği şüphesi üzerine polis ekipleri kepçelerle evin bahçesinde kazı yaptı. Zeljko Bojanic’in, yakalandığı belirtilen ev ve kazı yapılan bahçesi havadan drone ile görüntülendi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında şunları söylemişti:

“Fotoraman ‘İspatla’ demiş. Hay hay, son birkaç ayda olan olayları hatırlayalım. Sırbistan’da kırmızı bülten ile aranan ülkenin en kanlı suç örgütü lideri Vukotiç İstanbul’da öldürüldü. Bunun İstanbul’da ne işi vardı? Çünkü İstanbul’u kendisinin yaşayabileceği bir mekan olarak görüyor. Kendisinin korunduğu bir mekan olarak görüyor, sırtımı siyasilere dayadım kimse bana bir şey yapmaz diyor.

Azerbaycanlı mafya lideri Elnur Gasimov, Ataşehir’de öldürüldü. İstanbul’un ortasında, AVM’lerde Gürcü ve İranlılar silahla çatıştılar. Bütün Türkiye izledi. Antalya’da bir başka mafya lideri ‘Lotu quli’ öldürülmüştü. Afgan baronları zaten İstanbul’da. Ortadoğu’nun en büyük uyuşturucu baronunu ise hapishaneden çıkarıp bıraktılar. Birileri devreye girdi, bir kararla dışarı bıraktılar. Bana diyorlar ki ‘İspat’ et. Ya siz bunları görmüyor musunuz? Sırtını mafyaya dayarsan zaten bunları göremezsin. Bana dönüp diyorsun ki ‘İspatla’. İşte ispatladım, ne yapacaksın. Onurun varsa, şerefin varsa istifa edersin!”

Kılıçdaroğlu’ndan Soylu’ya: İşte ispatladım, onurun varsa, şerefin varsa istifa edersin

İstanbul’daki Sırp çete hesaplaşmasında yeni gelişme! ‘Amiço yakalandı’