Kılıçdaroğlu: Bürokraside deprem oluyor, bize yağmur gibi belge yağmaya başladı

Yayın tarihi: 30 Ocak 2022 Pazar 11:44 am - Güncelleme: 30 Ocak 2022 Pazar 12:30 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Medyascope canlı yayınında Gazeteci Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Medyascope yayınına konuk olarak gündemdeki konular üzerine açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, “TÜİK Başkanı, ‘Ben kul hakkı yemem’ dedi. ‘Erdoğan’ın talimatıyla ifade ediyorum, kul hakkı yenmesine izin vermem’ dese görevde kalabilirdi. İradesiyle kul hakkı yemeyeceğini söyleyip sıkıntıyı dile getirdi ve ondan sonra görevine son verildi.” dedi.

“YAĞMUR GİBİ BELGE YAĞMAYA BAŞLADI”

Bürokratlara olan çağrısının tutuğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bize yağmur gibi belge yağmaya başladı. Milletvekillerimiz önümüzdeki süreçte bu belgeleri parça parça kamuoyuyla paylaşacak, Belki bazılarını TBMM Genel Kurulu’na taşıyacağız, tutanaklara da geçmeli bunlar” dedi.

“İSTİFASININ GEREKÇELERİNİ AŞAĞI YUKARI BİLİYORUZ”

Kılıçdaroğlu, Abdulhamit Gül’ün istifa etmesine yönelik şunları söyledi:

“Sayın Gül’ün Adalet Bakanlığı sürecine baktığımızda diğer bakanlar gibi bir tavrı yoktu. Daha sağduyulu ve daha soğukkanlı bir profil çiziyordu. İstifasının arkasında hangi gerekçelerin yattığını aşağı yukarı biliyoruz ama dillendirmem doğru olmaz. Kimi getirirlerse getirsinler, en yukardaki ne yaparsa yapsın biz bu ülkeyi değiştireceğiz. Sayın Gül keşke daha önce istifa edebilseydi, yargıtay süreci var biliyorsunuz, hukuk tarihimizin kara bir sayfasıdır. Böyle bir sayfayı Adalet Bakanı’nın yaşamaması gerekirdi. O zaman biz anlardık ki Adalet Bakanı gerçekten adaleti savunan bir bakan. Bu kadar da olmaz diyebilmeliydi. O zaman Gül, kamuoyunda daha çok sempati alabilirdi.

“MİLLETİN AĞZINDAKİ LOKMAYI ALDINIZ”

“Daha önce de yapıldı kardeşi buldular devletin televizyonuna çıkarttılar. Erdoğan Bizans oyunlarıyla pozisyonunu iktidarını korumaya çalışıyor. Milletin ağzındaki lokmayı, cebindeki parayı aldınız. Hala kalkmış ‘iktidar olacağım’ diyor. Saray’da oturmuş, ceplerinde paralar dolarlar… Neymiş, birde ‘liralaştıracaklarmış’ Allah akıl fikir versin bunlara ya.  Aziz Ekin keşke olsaydı bu dönem için müthiş şeyler çıkarırdı.”

İMAMOĞLU’NUN BALIKÇI GÖRÜNTÜLERİ

İmamoğlu’nun mobese görüntüleri ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Ekrem Bey bilinçli olarak yandaş medya ve trollerin hedefine oturtturuldu. Çünkü kusurları kabahatleri vardı; uçakları uçamadı, havaalanının bir bölümü çökmüştü, turistler otellere tanışamadı. Bu rezaletin görünmemesi gerekiyordu. Ekrem Bey üzerinden yürüttüler. Olabilir, gidip yemeğini yiyebilir. Bu olaylar İBB’nin çalışmadığını mı gösterir? Göstermez. Düşünün iki bakan geliyor havaalanına inemiyorlar, Atatürk Havalimanı’na iniyorlar. Bakıldığı zaman, bi kar yağışını gerekçe gösterip kaybedilen İstanbul’u nasıl kazanırızın derdine girdiler. Bu iktidar olmadıklarını ceplerine çalıştıklarını gösteriyor. Bizim telefonlarımızın dinlendiğini ben defalarca söyledim. Meğer mobese kameralarıyla da izleniyoruz.”

Erdoğan karşısında ilk turda kazanacağınıza emin misiniz sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu “Kesinlikle Millet İttifakı kazanacak” şeklinde yanıt verdi.

https://tele1.com.tr/kilicdaroglundan-gorevden-alinan-tuik-baskani-hakkinda-ilk-yorum-554508/