Kılıçdaroğlu: Gaffar Okkan’ın katilleriyle iş tutanlar bizi suçlayamaz!

Yayın tarihi: 17 Nisan 2023 Pazartesi 5:31 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2023 Pazartesi 6:41 pm

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hizbullah’ı terör örgütü olarak kabul etmeyen HÜDA-PAR ile ittifak yapan AKP’ye yüklendi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çatalca’daki ‘Halk Buluşması’nda konuştu.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı İmamoğlu,  ‘hak, hukuk, adalet’ denilince akla kim gelir sorusunu yöneltince yurttaşlar hep bir ağızdan, ‘Kılıçdaroğlu’ yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu’ndan Gaffar Okkan’ın mezarına ziyaret! “Ailesine de gideceğim”

15 Mayıs’ın bir demokrasi bayramı olacağını bildiren İmamoğlu’nun ardından sahneye çıkan Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi:

“GERGİNLİKLERDEN ARINMIŞ BİR TÜRKİYE VAAT EDİYORUM”

“Baharı birlikte getireceğiz. Güzel Türkiye’de hep birlikte yaşayacağız. Kadını yaşlısı hep birlikte huzurlu yaşayacağız. Size huzurlu bir yaşam vaat ediyorum. Gerginliklerden arınmış bir Türkiye vaat ediyorum.

Az önce Büyükşehir Belediye Başkanımız, Cumhurbaşkanı Yardımcımızı dinlediniz. Çatalca’daki köylere yapılan yardımları anlattı. O yardımları tüm Türkiye’ye edeceğiz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye inşa edeceğiz. Sevgili anneler evlatlarınızı okula gönderirken beslenme çantası uygulamasına son. Çünkü evlatlarımız, okulda karnı tok eve dönecek. Hiçbir anne beslenme çantasına ne koyayım diye düşünmeyecek. Hepimizin evladı en iyi beslenmeyi hak ediyor. 20 yıldır yapamıyorlar. Allah nasip eder göreceksiniz ilk öğretim döneminde yapacağız.

“YA DEMOKRASİ YA DİKTATÖRŞÜK”

İktidar için çalışacağız, ya nasıl olsa kazanıyoruz denilirse olmaz. Birlikte çalışıp mücadele edeceğiz. Gün artık bir siyasi parti günü değil. Gün artık bir Türkiye günüdür. Ya demokrasi ya diktatörlük arada bir tercihimiz olacak. Arada tercihimiz olacak.

Demokrasiden yana insan haklarından yana. Kadın erkek eşitliğinden yana mücadele edeceğiz. Herkesin karnı doyduğu bir Türkiye için çalışacağız. Bunun için mücadele edeceğiz.

“BEŞLİ ÇETE KAZANAMAYACAK ÇİFTÇİ KAZANACAK”

Esnaf kardeşlerimiz var. Esnafın pandemi dönemindeki kredilerin faizi sileceğiz. Çiftçinin aldığı kredilerinin faizi sileceğiz.

Beşli çete kazanmayacak, çiftçi kazanacak. Beşli çete kazanmayacak esnaf kazanacak. Esnaf için üreten için kazanacak.

Bazen diyorlar ki efendim beşli çeteden paraları nasıl alacaksın. Adalet içinde söke söke alacağım. Götürdüler ya dışarıya 418 milyar doları. Sanıyorlar ki kimse alamaz. Alacağım alacağım. Bay Kemal onların tamamını alacak.

Onların geceleri kabuslar gördüğünü biliyorum. Kul hakkı en büyük günahsa kul hakkı yiyenleri asla affetmeyeceğim.

“PARTİZANLIK YOK”

Biz demokrasi için 6 lider beraberiz. Tek hedefimiz Türkiye. Ekrem başkanımız söyledi, partizanlık yapmayacağız. Evet partizanlık yok. Kişinin kimliği başımın üstüne. Ben şuna bakacağım o evde çocukların karnı tok mu? Huzur var mı?

Ama bir çocuk açsa artık diyeceğim ki 85 milyon açız. Felsefem bu, inancım bu dünyaya bakış açım da bu. Saraylarda oturmayacağız, Çankaya Köşkü’nde Gazi Mustafa Kemal’in Türkiye’yi yönettiği yere gideceğiz.

Onlar sarayın meraklısı, onlar dolar meraklısı onlar haram yeme meraklısı ama biz de öyle bir merak yok. Mütevazı yaşıyoruz, herkese hizmet etmekten de onur duyuyoruz. Herkesle beraber olacağız.

Geçen seçimlerde AK Parti’ye ya da MHP’ye oy veren vatandaşlarım, bakın Türkiye huzursuz, çiftçi esnaf hayatından memnun değil. Evladını üniversiteye göndere anne baba memnun değil. herkes de bir endişe ne olacak bu memleketin hali diye. 20 yıldır ülkeyi yönetenler ne hale getirdi. El avuç açar hale geldik.

“GEÇ ONLARI GEÇ”

Suriye’de 34 askerimiz şehit oldu. Beyefendi Putin’in kapısına gitti koşa koşa. Putin dakikalarca bekletti kronometreyi açıp. bizim kabul edeceğimiz bir şey değil. Bir cumhurbaşkanı bir başka cumhurbaşkanını kapısında beklemez.

Ne olması gerekirdi? şehit olan bizim askerimizin onların özür dilemezdi. Dünya lideriyiz diyor. geç onları kapıda bekledin mi? Dakikalarca beklendin mi? kronometreyi açıldı mı? Geç onları geç.

Heyecanınız 14 ‘ünde kaybettiğin. sandığa gidin. Yakınınızı komşunuz alın. Hava güzel pikniğe gideyim demeyeceksiniz sandığa gideceksiniz. Bütün sandıkların güvenliğini aldık. Hiç endişe etmeyin.

Kadın kardeşlerime seslenmek isterim. acıyı yaşayan sizsiniz. huzur içinde yaşayabileceğiz. Güzel bir Türkiye inşa etmek istiyorum

Aile destekleri sigortasını uygulamaya koyacağız. Hiçbir kadını hiçbir erkeği asla muhtaç ettirmeyeceğim.

“GAFFAR OKKAN’IN KATİLLER İLE İŞ TUTANLAR BİZİ SUÇLAYAMAZ”

Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Hiç kimsenin yoksulluğunu afişe etmeyeceğiz. her kesin sorununu çözmeye çalışacağız.

Hanefi Avcı, Gaffar Okkan’ın nasıl katledildiğini anlattı!

Bizi suçluyorlar. Gaffar Okkan’ın katilleri ile iş tutanlar bizi suçlayamaz.

Bizim CHP’nin iki kırmızı çizgisi var bir vatan iki bayrak. bunu her yerde söyleyin. Bay Kemal’e sorduk kırmızı çizgin nedir diye?

Katillerle teröristler iş tutanlar bize ders vermeye kalkamaz. Biz Kuvayı milliyeciyiz. onların aklı ermez, kuvayi milliyenin ne olduğunu bilmez.

Yurtdışına giden evlatlarımızı için güzel bir Türkiye inşa edeceğiz, geri gelecekler. Burada kazanacaklar, burada anne babalarına güzel torunlar verecek.

Her şey çok güzel olacak. Her şeyi çok güzel, yapacağız. bizim amla mülke ihtiyacımız yok.”