Kılıçdaroğlu: Faiz lobisinin bir numaralı adamı Erdoğan’dır

Yayın tarihi: 12 Ekim 2021 Salı 2:05 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2021 Salı 4:56 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Faiz lobisinin bir numaralı adamı Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3600 ek gösterge için “Biz kuru kuruya söz vermeyiz yaparız” sözlerini hatırlattı. “Yap ben alkışlayacağım” diyen Kılıçdaroğlu, kağıt işçilerine yapılan baskından beşli çeteye kadar birçok konuda açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Adalet istiyoruz kendi ülkemizde. Kendim için istemiyorum, 83 milyon adına adalet istiyorum. Masum insanların kin ve intikam duygusuyla hapishanede tutulmasını istemiyorum. Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, askeri öğrenciler, adaleti arayan avukatlar neden hapishanede? Türkiye’nin bir yol temizliğine ihtiyacı var. Kin ve öfke ile devleti yönetmeyeceğiz.

Alın teri dökmek kadar değerli bir şey yoktur. Bazen insanlar zorunlu olarak belli alanlarda çalışmayı göze alırlar. Çöplerden kağıt toplayan gencecik fidan gibi evlatlarımız…Kağıt toplayıcılarının depoları basıldı, kartonlar ellerinden alınıp satıldı. Bunlarda vicdan, ahlak var mı? Benden randevu istediler ‘Siz gelmeyin ben geleceğim’ dedim. Birisi bana derdini anlattı. ‘Ben atama bekleyen öğretmenim, 4 yıldır bu işi yapıyorum. Tam uçurumun kenarında kendime tutunacak dal bulduysam ve birileri gelip benim emeğimi hiçe sayıyorsa ben burada bir sıkıntı duyuyorum’ dedi. Birileri senin alın terini çalmak istiyor. Beşli çeteye gelince her şey serbest! İktidarımızda çöpten kağıt toplayan herkesin sosyal güvenliği olacak.

“1 YILDA TAM 31 KEZ ZAM YAPILDI”

Beşli çeteye gelince eli çok bereketli, memura gelince 3600 ek gösterge yok. EYT’liler biraz şanslı onlar terörist değil türedi grubunda. Onların da haklarını teslim edeceğiz. Sadece dokuz ayda tefecilere ödedikleri faiz 124 milyar lira. Dokuz ayda vatandaşa sadece zam verdiler. Türkiye’nin kötüye gittiğini, yönetilmediğini hepimiz biliyoruz. Faiz lobisinin bir numaralı adamı Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Devlete ödediğimiz vergiler tefecilere gidiyor. 2021’in ilk beş ayında 1 milyon 525 bin abonenin elektriği kesildi. Saray duyuyor mu bunu? İradesini saraya kiraya vermiş olanlar Meclis’te halkın yararına çalışamazlar. Yine ilk 5 ayda 674 bin hanenin doğalgazı kesildi. Tablo böyleyken devleti yöneten zat kalkıp ‘Biz kendi vatandaşımızı korumak için fedakarlık yapıyoruz’ diyor. Hangi fedakarlığı yaptınız? 2020 Ekim ayından 2021 Ekim ayına kadar 31 kez elektrik, akaryakıt ve doğalgaza zam yapıldı. Senin perişan dediğin ülkelere sor bakalım onlar bir yılda 31 kez zam yaptılar mı?

Sen Adana’da miting yaparken polisin yemediği yiyecekleri gariban vatandaşların yediğini görmedin mi? Devleti yönetemezsiniz. Topluma daha ağır bir maliyet yüklemesinler diye sandığı getirsinler diyorum. Erdoğan, Türkiye’nin önündeki en büyük takozdur.

Fakire yardım için fon kurun dedim. Kaynakları da söyledim, ‘Senin beşli çeten birer milyon dolar versin’ dedim.  Beşli çeteden paraları al, 13 uçağını sat.