‘Kılıçdaroğlu ezberi bozdu’

Yayın tarihi: 16 Nisan 2021 Cuma 6:02 pm - Güncelleme: 16 Nisan 2021 Cuma 6:02 pm

Gerçeğin İzinde programına katılan gazeteci Necdet Saraç, Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidar tarafından hedef alınmasına ilişkin olarak “Kılıçdaroğlu ile niye bu kadar uğraşıyorlar? Çünkü Kılıçdaroğlu ezberi bozdu” dedi.

Zeynel Lüle’nin sunduğu Gerçeğin İzinde programına konuk olan Gazeteci Necdet Saraç gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığını kaldırılması için düzenlenen fezlekenin meclise getirilmesine ilişkin konuştu. “Kılıçdaroğlu ile niye bu kadar uğraşıyorlar?” sorusuna yanıt veren Saraç “Kılıçdaroğlu Türkiye’de bir ezberi bozdu; farklı siyasal, toplumsal, sosyolojik grupları sandıkta birleştirmeyi becerdi.” şeklinde konuştu.

Saraç konuşmasının devamında şunları söyledi:

“AKP’nin hesabı klasikti, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini de onun üzerine kurmuştu; yani bu ülke iki partili bir ülke olur biz her fırsatta kendisini daha solda gören güçleri sandıkta döveriz diye düşünüyorlardı. Millet ittifakı bu ezberi bozdu. Bu işin de doğrusu en önemli mimarı da CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Bu yüzden AKP sürekli Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedefe koyarak, oradan kendi seçmen kitlesini sürekli bir biçimde kontrol etmeye çalışıyor. 23 Haziran’da tekrarlanan ikinci İstanbul seçimleri aslında AKP’ye yalnızca matematiksel bir hezimet yaşatmadı siyasal ve psikolojik ağır bir yenilgi yaşattı o yenilginin etkisiyle bu iş devam ediyor.”

Güncel anketlere de ilişkin konuşan Saraç, muhalefete yönelik saldırılara rağmen Cumhur ittifakı dışındaki partilerin yükselişte olduğuna dikkat çekti.

“AMİRALLER BAHANE CHP’Yİ GÜNDEME TAŞIMAK ŞAHANE”

Montrö açıklamasının ardından emekli amirallere yönelik başlatılan soruşturmaya ilişkin de konuşan Saraç “Amiraller bahane CHP’yi gündeme taşımak şahane” dedi. Saraç, konuşmasına şöyle devam etti:

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sürece dahil etmek istiyorlar. Emekli amiraller operasyonu başladığında Erdoğan’dan başlayarak İçişleri Bakanına uzanan birçok siyasi aktör işin içinde CHP’nin ve Kılıçdaroğlu’nun olduğunu hatta başkomutanın da Kılıçdaroğlu olduğunu söylemişti. Bence işi buradan siyasileştirmeye çalışacaklar o nedenle de bu işi gündemde tutuyorlar. Türkiye’de mevcut iktidar çözemediği, yönetemediği, yönlendiremediği işlerde CHP örneğinde olduğu gibi itibarsızlaştırmaya çalışıyor.”