Kılıçdaroğlu: Evde 1.5 saat neden tutulduğumu anlamış değilim

Yayın tarihi: 30 Nisan 2019 Salı 3:51 am - Güncelleme: 30 Nisan 2019 Salı 3:51 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uğradığı linç saldırısına ilişkin, “Büyükşehirlerin kazanılması bu çevreler tarafından hazmedilemedi. Bu tür saldırıların olması beklenir” ifadesini kullandı. Evde 1.5 saat tutulmasının sebebini anlayamadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, demokrasi ve hukuk için bedel ödemeye hazır olduğunu da belirtti.

Tez Koop-İş Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu ile beraberindeki heyet dün CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Özdemiroğlu, hem sendikanın genel kuruluna katılımı nedeniyle Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederken, hem de saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık ile beraberindeki heyet de Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre, görüşmelerde Kılıçdaroğlu, “Büyükşehirlerin kazanılması bu çevreler tarafından hazmedilemedi. Dolayısıyla bu tür münferit olayların, saldırıların olması beklenir. Ancak biz asla yılmayacağız. Şehitlerimize, ülkemize sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, saldırının ardından uzun süre bir evde tutulduğunun altını çizerek, “Evde 1.5 saat neden tutulduğumu anlamış değilim. Başka bir yerde olsa 10-15 dakikada o kalabalık dağıtılırdı” dedi.

“Demokrasi ve hukuk için bedel ödenmesi gerekiyorsa ben bu bedeli ödemeye hazırım” diyen Kılıçdaroğlu daha önceki CHP Genel Başkanları Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit’in de saldırıya uğradıklarına dikkat çekti.

‘CHP’Lİ BELEDİYELERDE BASKI YOK’

Kılıçdaroğlu, kazanılan belediyelerde ayrımcılık yapılmadan çalışmalar yapılacağını söyledi. Birleşik Kamu-İş Başkanı Balık, Memur-Sen’in belediyelerle ilgili iddialarını gündeme getirdi. Memur-Sen’in önceki yıllardaki faliyetlerini anlattı. O dönemde Memur-Sen üyesi olmadıkları için insanların sürgün edildiklerini, zorla işten çıkarıldıklarını dile getiren Balık, bugün ise CHP’nin kazandığı hiçbir belediyede baskı olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu da, “Böyle olmalı” dedi.