Kılıçdaroğlu: Ergenekon ve Balyoz kumpaslarını düzenleyenlerin burunlarından fitil fitil getireceğiz

Yayın tarihi: 26 Mart 2022 Cumartesi 2:40 pm - Güncelleme: 26 Mart 2022 Cumartesi 3:01 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balyoz kumpasında tutuklanan ve canına kıyan Yarbay Ali Tatar'ın eşi Nilüfer Tatar'ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaretten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Balyoz kumpasında kaybettiğimiz Ali Tatar'ın sevgili eşini ziyaret ettim. Bir haksızlık var. Aile acıları hala yaşıyor. Ergenekon Balyoz kumpasları ile çok sayıda askerimiz gözaltına alındı. Büyük acılar yaşandı. Aileleri büyük acılar yaşandı. Bu acılar hala devam ediyor. Devletimizin askerimizle önce bir hellaleşmesi lazım. Yapılan hataları telefi etmesi lazım. Bu acıları çektirenleri devletin kadroların kim yerleştirdi? Bunun da bilinmesi lazım. Devletin kadrolarına yerleştirenler bugün bir vicdan azabı çekiyorlar mı? Bunu da oturup sorgulamaları lazım. Daha da önemlisi bunlar hala aramızda geziyorlar. Buradan bütün milletime söz veriyorum bu acıların tamamını teleafi edeceğiz. Bu acıları çektirenlerden bedellerini alacağız. Milletime söz veriyorum bu acıları çektirenlerin burunlarından fiti fitil getireceğiz. Yeter artık diyorum. Bu ülke bukadar acıya niye katlasın? Ülke yönetenler acı üretmemli sevgi hoşgörü getirmeli. Bu sorunu çözeceğiz. askerimizle oturup helalleşeceğiz."" />

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Balyoz Kumpası’nda intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın eşi Nilüfer Tatar’ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, “Bu acıları çektirenlerin burunlarından fitil fitil getireceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balyoz kumpasında tutuklanan ve canına kıyan Yarbay Ali Tatar’ın eşi Nilüfer Tatar’ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaretten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Balyoz kumpasında kaybettiğimiz Ali Tatar’ın sevgili eşini ziyaret ettim. Bir haksızlık var. Aile acıları hala yaşıyor. Ergenekon Balyoz kumpasları ile çok sayıda askerimiz gözaltına alındı. Büyük acılar yaşandı. Aileleri büyük acılar yaşadı. Bu acılar hala devam ediyor. Devletimizin askerimizle önce bir hellaleşmesi lazım. Yapılan hataları telefi etmesi lazım. Bu acıları çektirenleri devletin kadrolarına kim yerleştirdi? Bunun da bilinmesi lazım. Devletin kadrolarına yerleştirenler bugün bir vicdan azabı çekiyorlar mı? Bunu da oturup sorgulamaları lazım. Daha da önemlisi bunlar hala aramızda geziyorlar. Buradan bütün milletime söz veriyorum bu acıların tamamını telafi edeceğiz. Bu acıları çektirenlerden bedellerini alacağız. Milletime söz veriyorum bu acıları çektirenlerin burunlarından fiti fitil getireceğiz. Yeter artık diyorum. Bu ülke bu kadar acıya niye katlasın? Ülke yönetenler acı üretmemeli sevgi hoşgörü getirmeli. Bu sorunu çözeceğiz. Askerimizle oturup helalleşeceğiz.”