Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a 43 bin lira ödedi

Yayın tarihi: 2 Kasım 2021 Salı 12:28 pm - Güncelleme: 2 Kasım 2021 Salı 12:28 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, CHP lideri Kılıçdaroğlu‘nun 2018’de yaptığı bir konuşma nedeniyle 43 bin TL tazminat ödediğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2018 yılının şubat ayında partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle açılan davayı kaybetti.

Kılıçdaroğlu’nun Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesince manevi tazminat ödemeye mahkum edildiğini bildiren Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, “Yerel mahkeme kararı aleyhine yapılan istinaf başvurusunun Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 25. Hukuk Dairesi tarafından reddedilmesi üzerine ilam icraya konularak icra marifetiyle Kılıçdaroğlu’ndan 43 bin 307 lira 45 kuruş tahsil edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na 250 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı. Dava dilekçesinde “Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik ısrarlı bir şekilde ve hakaret kastı ile diktatör yakıştırmasında bulunması yurt içinde ve yurt dışında kabul ettirilmeye çalışılan algı operasyonunun ve otoritelik propagandasının bir yansımasıdır. Davalının Sayın Cumhurbaşkanımızın yurt dışında parası olduğuna ilişkin gerçek dışı beyanları kamuoyunda karşılık bulamayınca davalı bu kez iddialarını Sayın Cumhurbaşkanımızın yakınlarına yöneltmiş ve gerçek dışı iddialarını bu yönde sürdürmüştür” denilmişti.

Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı: Önce Erdoğan’ı dinleyin

Erdoğan’dan ikinci başvuru: Kılıçdaroğlu’nun ifadesi alınsın