Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a video ile seslendi: Utanmalısın

Yayın tarihi: 20 Nisan 2022 Çarşamba 10:16 pm - Güncelleme: 21 Nisan 2022 Perşembe 10:42 am

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan paylaştığı video ile Suudi Arabistanlı Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Davasının durdurularak devredilmesi üzerinden  AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, sen Kaşıkçı Davası ile bu devletin, bu milletin milli egemenliğini sattın. Türkiye’nin onurunu Suudi Konsolosluğu’na gömdün sen. Utanmalısın.” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, kişisel Twitter hesabından paylaştığı video ile Cemal Kaşıkçı Davasının durudurlarak Suudi Arabistan’a devredilmesini eleştirdi. Dindar olmanın ve ahlaklı olmanın farklı şeyler olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Erdoğan: Sen Kaşıkçı Davası ile bu devletin, bu milletin milli egemenliğini sattın. Türkiye’nin onurunu Suudi Konsolosluğu’na gömdün sen. Utanmalısın” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından önce çıkanlar şöyle:

“DİNDAR OLMAK AYRI AHLAKLI OLMAK AYRI”

“Uzun bir süredir dinin kanaat önderleri ile buluşuyor, görüşüyorum.İstisnasız her görüşmede din ile ahlakın el ele gitmesi gerektiğini söylüyorlar. Ahlaklı olmanız için dindar olmanıza gerek olmayabilir. Ama gerçek bir dindar olmanız için ahlaklı olmanız şart. Hatta dindar birey için din ahlaklı bir hayat sürmenin rehberi anlamına geliyor. İnsan varlığının en önemli şartlarından biridir ahlak. Bugün ERdoğan İsrail ile ilişkilerimiz başkadır Kudüs başkadır dediğinde bu konuyla ilgili sizlere seslenme ihtiyacı duydum. Çünkü bu sorun Türkiye’nin sorunu haline gelmiş durumda.”

“Belki de Türkiye’nin en büyük sorunu o başka bu başka anlayışıdır. Onun için bazı çok zebgin ülkeler bu anlayış yüüznden hiç değer görmezler. Kabile devleti olarak anılırlar. Kendini bir şey ile tanımlamak ama insan varlığının en önemliş şartı olan ahlak kısmını da önemsememek. Yani Mevlana’nın deyimi ile cebi zengin ruhu fakir insan olmak.”

“CEMAL KAŞIKÇI’YA FİYAT BİÇEMEZSİNİZ”

“Her şeye fiyat biçmek ama değer biçememek. Bu Saray ve şürekası onurumuza fiyat biçiyor, çünkü değer bilmiyor. Ne olursanız olun, neye inanırsanız inanın, topraklarınızda korkunç bir cinayete kurban giden Cemal Kaşıkçı’ya fiyat biçemezsiniz. Mavi Marmara şehitlerine fiyat biçemezsiniz. Biçerseniz fiyatınız kadar algılanırsınız, değer göremezsiniz. Türkiye’yi buraya getiren fiyat biçen, değer bilmeyen zihniyettir. Ahlaklı olmadan dindar olma durumlarıdır. Ne olursak olalım ahlaklı olmak zorundayız. Türkiye’nin dindar, sofu, sufi, inançlı, inançsız sorunu yok. Türkiye’nin çok büyük bir ahlak sorunu var. Cemal Kaşıkçı’nın yakınından randevu istedim bu konuyu konuşmak için.”

“ERDOĞAN TÜRKİYE’NİN ONURUNU SUUDİ ARABİSTAN KONSOLOSLUĞUNA GÖMDÜ”

“Mavi Marmara ailelerinden de isteyeceğim, o dava bizim için kapanmadı. İktidarımızda bu davalara devlet ahlakı neyi gerektiriyorsa öyle yaklaşacağız. Sana gelince Erdoğan: Sen Kaşıkçı Davası ile bu devletin, bu milletin milli egemenliğini sattın. Türkiye’nin onurunu Suudi Konsolosluğu’na gömdün sen. Utanmalısın.”

Cemal Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan’a devredilmesine itiraz