Kılıçdaroğlu: Erdoğan, Soylu’ya ‘Kim bu rezil adam’ diye sormalı

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2021 Cumartesi 12:48 pm - Güncelleme: 29 Mayıs 2021 Cumartesi 3:11 pm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hüsamettin Cindoruk’u ziyaret etti, metro istasyonu açılışına katıldı. Açılışta konuşan CHP lideri ‘Peker’den 10 bin dolar alan siyasetçi’ iddiasını hatırlatarak, “Erdoğan Soylu’ya ‘Kim bu rezil adam’ diye sormalı” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski bakanlardan Ufuk Söylemez, Grup Başkanvekili Engin Altay, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ile birlikte eski TBMM başkanlarından Hüsamettin Cindoruk’u ziyaret etti.

Çıkışta gazetecilerle konuşan Kılıçdaroğlu, “Cindoruk, bizim siyaset dünyamızın duayenlerimizden biridir. Türkiye’nin içinde bulunduğu durum dolayısıyla kendisinin görüşlerini alma ihtiyacı hissettim. Oturduk, konuştuk, görüşlerini aldım. Hepinizin huzurunda kendisine yürekten teşekkür ederim” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili uzlaşma zemini olmazsa Cumhur İttifakı olarak referanduma gitmeyi planladıkları mesajıyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

“Erdoğan önce şunu düşünsün; ya mutfaklarda yangın var. Ya insanlar perişan vaziyette, sen önce bunların derdini çözebilecek misin, çözmeyecek misin? Çözme yeteneği yok, ülkeyi yönetme yeteneği yok, artık bunu tümüyle kaybetmiş vaziyette ve Erdoğan ülkenin başına neredeyse bir felaket olarak çökmüş durumda. Bir an önce seçime gidilmesi lazım. Niye milletin iradesinden korkuyoruz, milletten korkulur mu? Referandum diyorsun, ne referandumu kardeşim? Getiriyorsan getir referandumu millet seçim istiyor mu istemiyor mu? Yapalım referandumu, millet seçim istiyorsa seçime gidelim. Hayır, millet seçim istemiyoruz diyorsa seçime gitmeyelim. Çünkü geçen her gün toplumun sırtına yeni yükler getiriyor. Türkiye giderek dünyada yalnızlaşıyor. Yazıktır, günahtır biz bu ülkeyi, sıradan bir ülke halinde göremeyiz. Milli mücadele veren bir devlet, milli mücadele veren bir halk bu pozisyonda olamamalı. İnsanlar yoksul olmamalı, insanlar aç olmamalı. Binlerce çocuk yatağa aç girmemeli. Devleti çetelere teslim eden insana ben nasıl güveneceğim? Çetelerden yetki isteyen bir insana ben nasıl güveneceğim? Olmaz, tam bir rezalet! Düzelteceğiz, düzelteceğiz.”

SOYLU SORUSUNA YANIT

Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hakkındaki iddialara rağmen neden istifa etmediğiyle ilgili bir soruyu ise şöyle yanıtladı: “Niye istifa etsin ki? Niye istifa etsin? En tepedeki insan destek veriyor, Bahçeli de destek veriyor, mafya da destek veriyor. Üç ortak var Cumhur İttifakı’nın üç ortağı var; AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, mafya. Mafyanın sözcülüğünü yapanlar zaten bunlar. Mafya bildiri yayınlıyor, ‘biz bunları destekliyoruz’ diye. Onu da herkes bir anlamda görüyor niye istifa etsin ki zaten, mafyanın desteğini alan bir insan istifa mı eder? Etmez.”

“ERDOĞAN SOYLU’YA SORMALI…”

CHP lideri Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı, Bahariye ve Masko İstasyonları Açılış Töreni’nde konuşmasında da erken seçim çağrısını yineledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Sedat Peker’den 10 bin dolar alan” bir siyasetçi olduğunu yönündeki iddiasını hatırlatarak, “Kim bu siyasetçi?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu, “Mafya, bir siyasetçiyi her ay 10 bin dolarla besliyorsa orada ahlak olmaz. İçişleri Bakanı diyor ayda 10 bin dolar rüşvet alıyor diye. Ben merak ediyorum kim bu? Erdoğan kim bu rezil adam diye soruyor mu? Sormuyor. Bir ülkenin cumhurbaşkanı kendi atadığı bakanın söylediği bir siyasetçiye 10 bin dolar rüşvet veriyorlar dediğini duyduğunda ne yapar ahlaklı adamsa çağırır İçişleri Bakanı’nı. Böyle bir adamın siyasette yeri yoktur demesi lazım. Milletvekiliyle parlamentonun derhal harekete geçmesi lazım. Özellikle AK Partiye ve MHP’ye oy veren saygı değer vatandaşlarıma sesleniyor” ifadelerini kullandı.

CHP lideri devamında da, “10 bin dolar alıyorsa o kişi nereden ve kimlerden besleniyor? O siyasetçi millete mi mafyaya mı hizmet ediyor? Milletin verdiği para belli. Emekliysen aldığın aylık bellidir. Ama onun kat ve kat üzerinde rüşvet veriyorsanız ve o da kabul ediyorsa bunun üzerinde hepimizin durması, hepimizin isyan etmesi lazım. O nedenle kirlilikten arınması lazım. Ahlakın gelmesi lazım. Toplum ahlaklı siyasetçileri değil. TC devletini kirletmeye kimsenin hakkı da yetkisi de yoktur” sözlerini kaydetti.

TIKLAYIN – Peker’den ayda 10 bin dolar alan AKP’li Külünk iddiası

TIKLAYIN – Sedat Peker itiraf etti: AKP’li milletvekili rica etti Hürriyet’i ben bastırttım

TIKLAYIN – Soylu’dan Sedat Peker’e: Karısının iç çamaşırına sığınan acizler