Kılıçdaroğlu elektriği kesilen aileyi ziyaret etti

Yayın tarihi: 22 Nisan 2022 Cuma 4:15 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2022 Cuma 5:44 pm

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elektriği kesilen aileye ziyarette bulundu. Bir buçuk aydır elektriği kesik olan yurttaş “Ödeyemedik, kestiler. Artık tükendik, umudumuz kalmadı. Milletimiz bunu görmüyorsa diyecek bir şeyim yok” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüksek fiyatlara karşı elektrik faturasını ödememe kararı alması üzerine dün Ankara’daki evinin elektriği kesildi. Türkiye’de kendileri gibi elektriği kesik olan 4 milyon aile olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, o ailelerden birine ziyarette bulundu. Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği vatandaş “1,5 ay oldu. Ödeyemedik kestiler. Artık tükendik, umudumuz kalmadı. Kaşıkla verdiler kepçeyle geri aldılar. Milletimiz bunu görmüyorsa diyecek bir şeyim yok. Tek umudumuz sayın başkanımız. Tek umudumuz sizsiniz.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ise ziyaretinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Topluma anlatmaya çalışıyorum. Elektrik artık bir insanlık hakkıdır. Hiçbir vatandaş elektriksiz kalamaz. Rakamlar artık inandırıcı olmaktan çok uzaklaştı. Vatandaşı dinlemeleri lazım. İktidarın görevi budur” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriklerinin kesilmesi dünyada gündem oldu