Kılıçdaroğlu: Dünyaya sesleniyorum, beni Erdoğan’la karıştırmayın

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2021 Pazar 4:54 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2021 Pazar 6:51 pm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Dünyaya sesleniyorum: Beni Erdoğan’la karıştırmayın” diyerek, “Kimse kaçtığı yere askerimi bekçi; ülkemi de mültecilere açık hapishane yapamaz!” ifadesini kullandı.

Daha önce, “İktidarımızda Suriyeli misafirlerimizle helalleşip iki yılda memleketlerine uğurlayacağız. Bu iktidarımızın en önemli beş önceliğinden biridir” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bu kez Afganistanlı göçmenlerle ilgili açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından İngilizce ve Türkçe yayımladığı mesajlarla dünyaya seslenen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Dünyaya sesleniyorum: Beni Erdoğan’la karıştırmayın. Kuvayi Milliye geleneğinden geliyorum. Kimse kaçtığı yere askerimi bekçi; ülkemi de mültecilere açık hapishane yapamaz! Ben haram yemedim. Geliyoruz ve şimdiden söyleyeyim, çok çetin müzakereler sizi bekliyor. Yok öyle!”

NE OLMUŞTU?

Türkiye, bir süredir Kabil Havalimanı’nda güvenliği Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) sağlaması girişimi içerisinde. ABD ile Milli Savunma Bakanlığı arasında yürütülen müzakerelerde TSK’nın havalimanı güvenliğini sağlayabilmesi için NATO müttefiklerince finansman ve lojistik boyutlarıyla katkı verilmesi şartı öne sürüldü. ABD’nin çekilmesiyle Afganistan’da güçlenen Taliban’dan kaçan binlerce göçmenin Türkiye’ye giriş yaptığı ve daha fazlasının da geleceği öngörülüyor.

Kılıçdaroğlu: İki yılda memleketlerine uğurlayacağız