Kılıçdaroğlu: Devleti yönetenlerin ‘utanma duygusunu’ içselleştirmesi gerekir

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2022 Salı 9:48 pm - Güncelleme: 16 Ağustos 2022 Salı 9:48 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’ne katıldı. Kılıçdaroğlu, konuşmasında “Utanma duygusu insan onurunu korumayı zorunlu kılar. Utanma duygusunu devleti yönetenlerin içselleştirmesi gerekir.” dedi.

Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’nde konuşan Kılıçdaroğlu, bir kez daha kucaklaşma çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, “Her kim bizim yanımızda bulunup yüreğindeki kini öldürmemişse bizimle yürüyecek bir yolu yoktur.” ifadelerini kullandı.

“YÜREĞİNDEKİ KİNİ ÖLDÜRMEYENLERİN BİZİMLE YÜRÜYECEK YOLU YOKTUR”

Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi:

Biz bu toplantılarda barıştan, birlikten, kucaklaşmadan söz ederiz. Bu söylemlerimizin altını hep birlikte durdurmak zorundayız. Hünkar’a göre yüreğimiz büyük bir şehre benzer. Yüce Allah kainatta neyi yarattıysa kalbimizde bulunmaktadır der.

Bugün insanlığın düşünsel zenginliği ilimin eseridir. Sevgili Peygamberimiz ilimle geçen bir gece ibadetle geçen bin geceden daha hayırlıdır der. Hünkar’a göre kalbimizin ikinci muhafızı cömertliktir.

Unutmayalım utanma duygusu bireysel ve toplumsal ahlakımızın temel kaynağıdır. Utanma duygusu insan onurunu korumayı zorunlu kılar. Utanma duygusunu devleti yönetenlerin içselleştirmesi gerekir. Yönetenler fazla mal edinme duygusunu yok etmelidir.

Ya korktuğunuz için susarsınız ya da korktuğunuz için itiraz edersiniz. Her kim bizim yanımızda bulunup yüreğindeki kini öldürmemişse bizimle yürüyecek bir yolu yoktur.

 

İmamoğlu’ndan İBB projesini inceleyen Kılıçdaroğlu’na: Seçim yorgunluğunu burada atarsınız