Kılıçdaroğlu: Depremzedeye oyu için ‘yazıklar olsun’ diyen insan değildir

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2023 Çarşamba 9:32 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2023 Perşembe 3:12 am

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mevzular Açık Mikrofon isimli programına katıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Mevzular Açık Mikrofon isimli programda kendisine muhalif olan kişilerin sorularını yanıtladı. Seçime günler kala Kılıçdaroğlu’nun performansı merak konusuydu.

Kılıçdaroğlu, Oğuzhan Uğur’un Twitter’dan paylaştığı yayın linkini alıntılayarak şunları ifade etti:

“İlk defa manipülasyonlar, montajlar, yalanlar, iftiralar, türlü türlü sahtekarlıklar olmadan, yüz yüze konuşabildik, tanışabildik…”

“BU NOKTAYA GELMEMİ SAĞLAYAN ATATÜRK’TÜR”

Kemal Kılıçdaroğlu, soruları yanıtlamadan önce bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, rahatlıkla soruların sorulmasını ve eleştiriye açık olduğunu dile getirdi. Kısaca hayat öyküsünü anlatan Kılıçdaroğlu,”Bu noktaya gelmemi sağlayan Cumhuriyeti’i kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sağladığı fırsat eşitliğidir” dedi.

“TOGG GENEL MÜDÜRÜ BENDEN DESTEK İSTEDİ”

Kılıçdaroğlu, TOGG  projesi başlamadan önce şirketin genel müdürünün kendisinden destek istediğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, “TOGG henüz başlangıçtayken genel müdürü geldi. Benden destek istedi. Ama bunu çıkıp televizyonlarda anlatmadım. Bu yatırımlara karşı değiliz, ülkeye değer katar” ifadelerini kullandı.

“YATIRIMLARA KARŞI MISINIZ?”

Kılıçdaroğlu, bir gencin “neden yatırımlara karşı görünüyormuş algısına mahal veriyorsunuz” sorusunu yanıtladı. Kılıçdaroğlu şunları dile getirdi:

“Teknofest’e katıldım, gençlerle bir araya geldik. Bunlar bir partinin değil. Bursa’da bir firmanın çip ürettiğini öğrendim. Gittim ziyaret ettim. Biz bu firmalara karşı değiliz, akla mantığa aykırı olur.

Yatırım iyi planlanmışsa, hepimizin destek vermesi lazım. Ama benim vergilerimle birileri kazansın diye onlara başka işler yaptırıyorlarsa karşıyız. Zafer Havalimanı’na 40 milyar dolar ödeyeceksiniz ama uçak inmiyor. Biz gereksiz kaynak savurganlığına karşıyız. Biz yola tünele karşı değiliz. Biz benden alınan verginin nereye nasıl gittiğini öğrenmek istiyorum. Dünyanın her tarafından harcanan vergilerin bedeli gösterilir”

“SMA’LI ÇOCUKLARIN TEDAVİLERİ KARŞILANMALI”

SMA’lı çocuklar hakkında gelen soru üzerine Kılıçdaroğlu, “SMA’lı hastaların tedavileri karşılanmalı. Söz verdim, Cumhurbaşkanını seçildiğimde ilk çözeceğim sorunlardan. Evlenmeden önce kan testi yapılırsa çiftler, SMA’lı çocuk sahibi olma ihtimallerini öğreniyor. Bunu yapın dedik yapmadılar, ardından Ankara’da Mansur Başkan sayesinde bu test yapılmaya başlandı. Bunu da ilk biz yaptık” dedi.

“DEPREMZEDELER ‘YAZIKLAR OLSUN’ DİYEN İNSAN DEĞİLDİR”

Kılıçdaroğlu, CHP’li yöneticilerin depremzedelerin kendilerine oy vermediği için tepki gösterdiği iddiasına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Hiç kimsenin depremzedeye oyunu böyle kullandın yazıklar olsun demeye hakkı yoktur. Bunu diyen de insan değildir. Bunu hangi CHP’li yaptı? Duysak atacağız. Birileri bu manipülasyonu yapıyor. Biz oraya gittik yardım ettik, hiçbir zaman bize oy verin demedik. Evet deprem bölgesinde evlerini yapacağız, sorunları nasıl çözeceğimizi anlattık. Partilerimizin yöneticilerden kimse bunu söylemedi” ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN DA HÜDA-PAR’LA AYNI GÖRÜŞE SAHİP Mİ?”

Bir seyirci, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Hüda-Par ile görüşüp genel başkanı ile kahvaltı yaptığını ileri sürdü. Kaftancıoğlu, kahvaltı etmediğini bu gerçekse olsa açıkça söyleyeceğini belirtti. Partinin genel başkanını da taziye için aradığını belirterek herhangi bir parti ayrımı yapmadan bütün parti yöneticileri için yapacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu da Hüda-par ile ilgili şunları dile getirdi:

“Hüda-par diyor ki Anayasa’nın ilk 4 maddesini değiştireceğim. Biz karşıyız. Merak ettiğim Erdoğan bu partiyle işbirliği yaptığına göre o da aynı görüşe sahip mi?”

KAYYUM ATANAN BELEDİYELER

Kılıçdaroğlu, kayyum atanan belediyelerle ilgili şunları söyledi:

“Bu belediye başkanı bir suç işlerse delilleri toplarsa yargılanır. Buna kimse bir şey der mi? Böyle yapılmadığı zaman, ‘ben seni görevden aldım, oturdum’ yerine. Belediyeler Kandil’e gidiyor diyorlar. O zaman suç üstü yapsana, giderken yakalasana adamı rezil etsene. O zaman kimse bir şey demez. Demokrasiden ayrılmayacağız kural bu. Bir tek Allah’ın kulu da çıkıp bir şey demez, işin özü bu”

Yayının tamamını izlemek için tıklayın.