Kılıçdaroğlu: Demirtaş’ın, Kavala’nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 3:07 pm - Güncelleme: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 3:22 pm

Van’da konuşan Kılıçdaroğlu, SADAT yöneticisi Ersan Ergür’ün ‘sandık’ açıklamalarına sert tepki gösterdi. CHP lideri “Demirtaş’ın, Kavala’nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Van’da düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı’nda konuştu. Kılıçdaroğlu, burada “vakıflar üzerinden yurt dışına kaçış planı” iddialarını hatırlattı, “Dışarıya kaynak aktarıldığını da gayet iyi biliyorum. Bu memleketi kimseye soydurtmayacağız. Makamı ve mevkii ne olursa olsun her karanlık odağın üstüne gitmek bizim görevimizdir” dedi.

CHP lideri, “Biz bu vatanı Türkiye düşmanlarıyla iş birliği yapanları sandıkta teslim etmeyiz” diyen SADAT yöneticisi Ersan Ergür’e tepki göstererek, “Sizin feriştahınız gelse bizi korkutamaz” dedi.

SADAT kurucusundan ‘sandık’ paylaşımı: Teslim etmeyiz

‘AÇIK VE NET, KAYYUM UYGULAMASINA KARŞIYIZ’

Kılıçdaroğlu özetle şu açıklamaları yaptı:

“Sadece Van’ın değil Türkiye’nin kaderini değiştireceğiz. Kayyum uygulamasına karşıyız. 2. yy’a çağrı beyannamesinde bunu açık ve net ifade etmişiz.

Bizim belediyelerin olduğu yerlerde diğer partilerin belediyelerinden hizmet alan vatandaşlarıma da söylemek isterim bütün ibadethaneler tertemizdir. Cem evi, kilisesi, camisi neresiyse insanlar Allah’a dua etmek istiyorlarsa en temiz, uygun ortamda bu ibadetlerini yapıyorlar. Sosyal yardımlar ve kreşler fakir mahallelerden başlayarak yapılıyor. Oy versin vermesin hiçbir ayrım yapılmıyor.

‘BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN BAŞARILARINI KISKANANLAR VAR’

Baskılar, tehditler var. Bunu en isi belediye başkanlarımız bilir. Soruşturmalar var. Belediye başkanlarımızın başarılarını kıskananlar var. Akıllı bir yönetim belediye başkanlarının başarılı olmasını ister en azından sosyal patlamanın önüne belediye başkanları geçiyor diye düşünür. Ama o kadar ciddi bir ön yargıya sahipler ki CHP’li belediyeler nasıl başarısız olur onun arayışı içindeler. Polis baskınları, ihbarlar, şikâyetler haksız eleştiriler. Buradan vatandaşlarıma açık ve net ifade etmek isterim. Bu engellemelerin hiçbiri CHP’li belediyelerin hizmet etmesine engel olamayacaktır. CHP’li belediyelerin olduğu yerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecektir.

Kılıçdaroğlu, Van’da elektriği kesilen aileyi ziyaret etti: ‘Açlık yok’ diyenler gelip görsün

‘HAYATIM BU KADAR TÜRKİYE GERÇEKLERİNDEN KOPUK BİRİSİNİ GÖRMEDİM’

Dün vicdansızlık yapmayın aç falan yok demiş Erdoğan. Hayatımda bu kadar Türkiye gerçeklerinden kopuk hiç kimseyi görmedim! Bugün Vanlı bir kardeşim medya aracılığıyla Kılıçdaroğlu acaba bizim eve gelebilir mi dedi. Gittim. Bu mahallede buna benzer çok ev var, yoksulluk diz boyu dediler. Eğer sosyal devlet sosyal devletliğini yapmazsa, siyasi otorite sosyal devletin yapması gerekeni yaptırmazsa, bölge halkını bana oy vermedi diye cezalandırırsa Vanlılardan şunu bekliyorum; bize katılacaksınız. Bize destek vereceksiniz.

‘POLİS BASKINLARIYLA ALGI YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Ön yargı ile gelip, cezalandırma amacıyla doğruları yanlış bilip gelip, polis baskınları yapıp algı yaratmaya çalışıyorlar. CHP’li belediyeler üzerine baskı yapıp algı yaratmaya çalışıyorlar. Belediye başkanlarımızdan istedim kaç soruşturma geçirdiler diye. Çanakkale Merkez Belediyemiz 2019’dan bu yana 78 kez denetlenmiş. Mudanya 35 kez, Çeşme 42 kez. Yani belediye balkanını nefes alamaz hale getiriyor. Buna benzer Bolu’dan tutun, İzmir Büyükşehir, denetleniyor. Denetlemeyi yapanlara da CHP’li belediyelerde acaba bir açık bulabilir miyiz deyip talimat verip müfettiş gönderenlere de şunu söylemek isterim; biz halka hesap vermeyi namuslu bir görev kabul eden bir anlayıştan geliyoruz.

SADAT YÖNETİCİSİNE TEPKİ: SENİN BOYUNU POSUNU GÖRMEK İSTERİM

(SADAT yöneticisi Ersan Ergür’ün “Biz bu vatanı Türkiye düşmanlarıyla iş birliği yapanları sandıkta teslim etmeyiz” açıklaması) Senin boyunu posunu görmek isterim ben. Arkanda birileri var ona güveniyorsan asla ve asla ona güvenmeyeceksin. Güveneceğin birisi varsa onu da açık ve net söyleyeyim bu ülkede kuvayi milliyeciler vardır. Bu ülke sahipsiz bir ülke değildir. Sizler öyle kalkıp tehditle şantajla yok efendim sandıktan çıksa da biz sizi iktidar yapmayız. Ne derlerse desinler. SADAT’ın önüne gittiğimde korkudan içeriye kaçtılar. Bizim adımız Cumhuriyet Halk Partisi. Biz savaş meydanlarında kurulan bir partiyiz. bir avukat bürolarında kurulan bir parti değiliz. Bizi tanımıyorlar. Sizin feriştahınız gelse bizi korkutamaz.

AKP’den Ensar Vakfı’na ‘moral’ ziyareti

‘DIŞARIYA KAYNAK AKTARILDIĞINI GAYET İYİ BİLİYORUM’

Dışarıya kaynak aktarıldığını da gayet iyi biliyorum. Ensar’dır Türgev’dir. Bakın bizim belediye başkanlarımızın kooperatifleri var. kadın kooperatifleri var üretim yapıyorlar , malları alıyorlar satıyorlar her şey belgeli. Hiçbir belediye başkanımız bir vakıf kurdurayım çocuğuma Amerika’da bir başka çocuğuma da bir başka vakıf kurdurayım buradan paraları oraya transfer ederim. Bunu dile getirdiğimiz zaman da kıyameti koparıyorlar. Bu memleketi kimseye soydurtmayacağız. Makamı ve mevkii ne olursa olsun her karanlık odağın üstüne gitmek bizim görevimizdir.

‘DEMİRTAŞ’IN, KAVALA’NIN SERBEST BIRAKILMASINI İSTİYORSANIZ BİZE KATILACAKSINIZ’

Vanlı kardeşlerim bu bölgede huzur içinde yaşamak istiyorsanız bize katılın. Van’ın büyümesini, bölgenin yıldızı olmasını istiyorsanız bize katılın. Kayyum uygulamasına son verilmesini, seçimle gelenin seçimle gitmesini istiyorsanız, oyunuzun değeri olsun istiyorsanız bize katılacaksınız. Düşüncesini ifade etti diye hapse atılan kişileri ya da düşüncesinden ötürü kimsenin hapse atılmasını istemiyorsanız, Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyorsanız, Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız.

‘O ADRESİN ADI CHP’DİR’

Bu ülkeyi sevenler, çıkarını savunanlar beraber olmak zorundadır. Bu ülke için çalışmak isteyenler beraber olmak zorundadır. Doğu, Batı, Kuzey, Güney ayrımı yapmadan, toplumun her kesiminin kucaklanmasını istiyorsanız yine bize katılacaksınız. Unutmayın biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz, halkın partisiyiz. Sizin çalışıyor, emek harcıyoruz. Bu memlekette gerçekten adalet istiyorsanız, bir kişinin mağdur edilmemesini, herkesin aşı, işi olsun istiyorsanız, siz de iyi koşullarda hazırlanın diyorsanız tek bir adresiniz var. O adresin adı CHP’dir.”

CHP’nin Van’daki belediye başkanları çalıştayı ikinci gününde