Kılıçdaroğlu Demirtaş’ı ziyaret etti: Demirtaş dışarda olsaydı terör biterdi

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2024 Salı 1:18 pm - Güncelleme: 28 Mayıs 2024 Salı 5:04 pm

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı’yı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, “Demirtaş dışarda olsaydı terör biterdi” dedi.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kobani Davasından 42 yıl hapis cezasına çarptırılan ve yedi yıldır Edirne F tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’yı cezaevinde ziyaret etti

Ziyaret sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Türkiye siyasetini de konuştuk. Dünya siyasetini konuştuk. Yeni bir siyasi diline ihtiyaç olduğunu her iki arkadaşımız da dile getirdi. Kimsenin düşüncelerinden dolayı hapse atılmasını istemem. Düşüncesine katılırım ya da katılmam” dedi.

Kılıçdaroğlu: Demirtaş ve Can Atalay bizimdir, timsah gözyaşlarıyla arka kapı pazarlıkçıları Erdoğan’ın olsun

“ARAMIZDA AYRILIK YOK”

Dokunulmazlıkların kaldırılması ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde Zafer Partisi ile yapılan protokolle  ilgili Demirtaş’ın bir siteminin olup olmadığı yönündeki soruyu cevaplayan Kılıçdaroğlu, “İki değerli arkadaşımız da benim siyaset konusunda, Türkiye’de sorunların çözümü konusunda ne kadar samimi olduğumu biliyorlar. O dönem iktidar bir anayasa değişikliğini terör olayı üzerinden referanduma sunmak istiyordu.  Bu çok daha büyük sorunlar yaratacaktı. Biz buna engel olduk. Türkiye’de yeni bir sivil siyaset dilinin olması. Türkiye’de insanların huzur içinde yaşamaları bu çerçevede aramızda ayrılık yok. Düşüncelerimizi rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Gençlerin yurt dışına gidişleriyle ilgili kaygılarını da dile getirdi arkadaşlarımız. Türkiye’nin bu sorunları çözmesi lazım. Türkiye en değerli varlıklarını kaçırıyor” diye konuştu.

“DEMOKRATİKLEŞME OLMADAN NORMALLEŞME OLMAZ”

Normalleşme tartışmaları hakkındaki soruya yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Türkiye demokratikleşmediği sürece normalleşme olmaz. O zaman normalleşme olur. Siz hala otoriter yapıyı sürdürürseniz arzu etseniz bile demokratikleşme olmaz” ifadelerini kullandı.

Demirtaş’ın cezaevinde olmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Demirtaş dışarda olsaydı sivil siyasetin önü çok daha açılırdı ve eminim terör olayları biterdi. O nedenle Demirtaş’ın içerde olmasını doğru bulmuyorum” diye konuştu.

 

 

 

Kaynak: TELE1