Kılıçdaroğlu: Cumhuriyet tarihinin en büyük kaynak transferini yaşıyoruz

Yayın tarihi: 7 Haziran 2022 Salı 1:47 pm - Güncelleme: 7 Haziran 2022 Salı 2:46 pm

‘Cumhuriyet tarihinin en büyük kaynak transferi’ yaşandığını belirten Kılıçdaroğlu “İster İngiliz ister Amerikan ister Japonya mahkemelerini nereyi yetkili kılarsanız kılın burnunuzdan fitil fitil getireceğim” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Muhafazakar kadınlara seslenen Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘sürtük’ sözünü hatırlatarak “Yarın döner bunlar size de hakaret eder. CHP eski CHP değil, siz de eski siz değilsiniz. Artık beraberiz artık birlikteyiz aynı değerleri savunuyoruz” ifadesini kullandı.

İhaleler üzerinden ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük kaynak transferi’nin yapıldığını söyleyen “Büyük ihaleleri çağıyorlar sana verdim diyor ihaleyi. Kanunların hiçbir önemi yok. Biz bunlara beşli çete diyoruz. İkincisi tamam ben yapacağım ama bankalar bana para vermiyor. Doları avroyu nereden alacağım? yurt dışından. Bu saray beslemelerine aynı zamanda Hazine’yi garanti ediyorlar” diye konuştu.

Bu arada toplantıyı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da takip etti.

Kılıçdaroğlu’ndan paravan vakıf iddiası: TÜRGEV ve Ensar ABD’ye 1 milyar TL transfer etti

‘HİÇ KİMSENİN KİMLİĞİNİ, İNANCINI, YAŞAM TARZINI SİYASETE MALZEME ETMEYECEĞİZ’

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Hiç kimsenin kimliğini, inancını, yaşam tarzını siyasete malzeme etmeyeceğiz. İnsana insan olarak bakacağız. Arkadaşlar şeker hastalarının diyabet 1 hastalarının yakınları buradalar büyük sıkıntı çekiyorlar. Özellikle küçük evlatlarımız için bir sorun. Onlara gerekli sensörleri geri ödeme listesine alıp onlara daha konforlu bir hayat sunma garantisini iktidarımızda veriyorum. Bir yere yazsınlar. Onlar sormadan biz bunu hayata geçireceğiz.

‘BİZ OLDUĞUMUZ SADAT VE BENZERLERİNDEN ASLA KORKMAYIN’

Geçen hafta Konya’daydık, çiftçi arkadaşlarımızla beraber olduk, gençlerle, kadınlarla beraber olduk dertlerini dinledik. Şanlıurfa’da Van’da verdiğim sözünü hatırlattılar. Konya’da da elektriği çiftçilere ücretsiz verecek misiniz dediler. Hiç merak etmeyin. Her yerde çiftçiye elektriği ücretsiz vereceğiz. Ve onlara bunun nasıl yapılacağını anlattım. Allah’ın güneşi bedava. Güneş enerjisi panelleri kuracaksınız. Kooperatif kuracaksınız. Bunun sözünü verdim. Bir de Ankara’dan CHP grubundan bütün çiftçilere veriyorum. SADAT’ı sordular. Onlara da söz verdim. Biz hayatta olduğumuz sürece son CHP’li ayakta olduğu sürece SADAT ve benzerlerinden asla çekinmeyin asla korkmayın. Çünkü biz kuvayi milliyeciyiz.

‘ONU O TOPLANTILARA DAVET EDEN ADAMDAN BU ÜLKEYE BİR FAYDA GELMEZ’

Onlara da söyledim. Bunları söyleyen adam devletin en mahrem bilgilerinin tartışıldığı ortamda MİT müsteşarının yanında oturuyor. Bunları söyleyen adamın o masada ne işi var. Benim onunla işim yok tanımıyorum demişti. Masada fotoğrafını yayımladım. Onu o toplantılara davet eden adamdan bu ülkeye bir fayda gelmez. O kişileri o masaya oturtup devletin sırlarını paylaşan adamdan zarar dışında fayda gelmez. Bunların tamamını bitireceğiz.

Sosyal medya tek ses! TELE 1 susturulamaz

GENÇLERE SÖZ: İKTİDAR OLDUĞUMUZDA ASLA ÇEKİNMEYİN

Biz şunu söylüyoruz biz bu ülkede var olan bütün sorunları çözemeye talibiz. biz köşeyi dönmek için iktidar istemiyoruz bunların yaptığı gibi. Biz bu milletin hizmetkârı olmak için iktidarı istiyoruz. O şenliğe katılıp İzmir Marşı’nı okuyan bütün Kayserili gençlerin tek tek alınlarından öpüyorum. İyi ki varsınız. Onlar emin olun Türkiye Cumhuriyetini büyütecek olanlardır. TC devletine itibar kazandıracak olanlardır. Biz onların her türlü haklarını koruyacağız. O gençlere yine sesleniyorum. İktidar değiştiğinde tweet atarsam başım belaya girer mi diye sakın düşünmeyim. Bizim iktidarımızda bizi rahatlıkla eleştirebileceksiniz. Her gencimiz düşüncesini özgürce ifade edecek, bunun sözünü veriyorum.

‘ARTIK HİÇ YER KALE DEĞİL, KAYSERİ’DE, KONYA’DA…’

Artık hiçbir yer kale değildir, her yerde, her ortamda CHP vardır, göreceksiniz Kayseri’de, Konya’da, 81 ildeki tüm vatandaşlarımızla kucaklaşacağız. O şenliğe katılıp İzmir Marşı’nı okuyan bütün Kayserili gençlerin tek tek alınlarından öpüyorum. İyi ki varsınız. Onlar emin olun Türkiye Cumhuriyetini büyütecek olanlardır. TC devletine itibar kazandıracak olanlardır. Biz onların her türlü haklarını koruyacağız. O gençlere yine sesleniyorum. İktidar değiştiğinde tweet atarsam başım belaya girer mi diye sakın düşünmeyim. Bizim iktidarımızda bizi rahatlıkla eleştirebileceksiniz. Her gencimiz düşüncesini özgürce ifade edecek, bunun sözünü veriyorum.

Selçuk Özdağ: Üç siyasi lider hedefte

‘BURUNLARINDAN FİTİL FİTİL GETİRMEZSEM BANA DA KEMAL DEMESİNLER’

Benim mücadele ettiğim alanlardan biri de uyuşturucu baronları. Biz bir nehir olup Türkiye’ye akacağız. Bu ülkeye kim hizmet veriyorsa onun yanında olacağız. Bize katılın havamızı suyumuzu toprağımızı beraber koruyalım. Bunlar en büyük desteği iktidardan alıyorlar, onlarla fotoğraflar çektiriyorlar. Evlatlarımızı zehirleyen uyuşturucu baronlarına da sözümdür, iktidarımızda bütün uyuşturucu baronlarının saltanatına son vereceğiz. Onların burunlarından fitil fitil getirmezsem bana da Kemal demesinler. Uyuşturucu baronlarıyla da mücadele edeceğiz.

ENFLASYON TEPKİSİ

Enflasyon için de bir sürü gerekçe buldular. Her seferinde uyduruyorlar. Şunlar var bunlar var ne hikmetse ‘CHP enflasyonu yarattı’ demiyorlar. Çünkü artık bunun tutmadığını biliyorlar. Ukrayna ile Rusya savaş halinde. Ukrayna’da yüzde 16.4; Rusya’da 217,8 enflasyon rakamları. Savaş halindeki iki ülkede enflasyon böyle. TÜİK’in bütün baskılardan sonra kamuoyuna açıkladığı enflasyon ise yüzde 73,50. ENAG’ın yaptığı araştırmaya göre de gerçek tüketici enflasyonu yüzde 16,76. Bunu zaten vatandaş alışveriş yaparken görüyor. Enflasyonla mücadele konusunda Hazine ve Maliye Bakanı ilginç bir şey söyledi; ‘Enflasyonla mücadeleyi tek boyutlu olarak sadece devletin çözeceği bir sorun olarak görmüyoruz.’ Bu kadar bilgisiz insanların yönettiği ülke maalesef bu durumda. Yaşanan ekonomik buhran dolayısıyla öyle bir noktaya geldiler ki şimdi sıra vatandaşı suçlamaya geldi. Erdoğan söylüyor; ‘Sorunun bir tarafında vatandaşlarımızın bir kısmının tasarruflarını hala döviz cinsinden yapmaktaki ısrarı var1 devleti bu kadar bilgisiz irfansız yönetemezsiniz! Yönetirseniz bu noktaya gelir. Bu vatandaşlar neden tasarruflarını döviz olarak tutuyorlar hiç düşünüyor mu? Sen TC vatandaşlarından neden dolarla borçlandın? Sen dolarla borçlanıyorsun. Sen Türkiye’deki ihalelere avro dolar bazında nasıl garanti verdin? Kendisini suçlayacağına vatandaşı suçluyorsun!

‘Müjde’ kamu emekçilerinin ayrımsız 3600 ek gösterge talebini karşılamadı

‘CHP ESKİ CHP DEĞİL, SİZ DE ESKİ SİZ DEĞİLSİNİZ’

Bize katılın derken çiftçileri üreticileri taksiciyi herkesi istiyorum ama muhafazakar genç kadınların da bize katılmasını istiyorum. Muhafazakar genç kadın kardeşlerim size de iki çift lafım var. Bunların ne yaptığını biliyorsunuz. Gezi olayları dolayısıyla bu ülkenin kadınlarına nasıl hakaret edildiğini biliyorsunuz. Yarın döner bunlar size de hakaret eder. Ama biz şuna inanırız cennet anaların ayakları altındadır. Ve kadına saygı duyarız. Efendim CHP diyecekler bize hep CHP’yi kötülediler diyecekler şuna inanmanızı isterim; CHP eski CHP değil, siz de eski siz değilsiniz. Artık beraberiz artık birlikteyiz aynı değerleri savunuyoruz.

‘CUMHURİYETİN TARİHİNİN EN BÜYÜK KAYNAK TRANSFERİ’

Cumhuriyet tarihinin en büyük kaynak transferini yaşıyoruz. Büyük ihaleleri çağıyorlar sana verdim diyor ihaleyi. Kanunların hiçbir önemi yok. Biz bunlara beşli çete diyoruz. İkincisi tamam ben yapacağım ama bankalar bana para vermiyor. Doları avroyu nereden alacağım? yurt dışından. Bu saray beslemelerine aynı zamanda Hazine’yi garanti ediyorlar. Üçüncüsü, gelir garantisi veriyorlar. Şimdi yap işlet devret. Dördüncü, dolar bazında aldım Amerika’da enflasyon acaba onu da bizim vatandaşların sırtına yıksak mı diyorlar. Evet yıkalım diyorlar. Yani gelir garantisinin dışında enflasyon garantisi de veriliyor. Ya iktidar değişirse ne olur diyorlar. İktidar değişirse yetkili İngiliz mahkemeleri olsun diyorlar. Hepinizin huzurunda söz veriyorum ister İngiliz İster Amerikan ister Japonya mahkemelerini nereyi yetkili kılarsanız kılın burnunuzdan fitil fitil getireceğim. O hakkı alıp bu millete teslim edeceğim. Daha yetmiyor diyorlar ki parayı ihaleyi garantiyi aldık e ben dağıttım bu parayı, meraklanma diyor sana ayrıca ek gelir garantisi veriyorum diyor. Örnek vereyim Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kurtköy Akyazı kesimi sözleşme süresi 2222 gün uzatıldı.

Atatürk Havalimanı’nı çalıştırmama sözü almışlar sözleşmeye. İstanbul’un Trakya yakasında ikinci bir havalimanı çalıştırılmayacak diye madde koymuşlar sözleşmeye.

Halk TV’den TELE1’e anlamlı destek

‘TEK YÜZÜĞÜM VAR’ DİYENLER MANHATTAN’DA GÖKDELEN YAPIYOR’

Bunlarla hesaplaşacağız. Bunlar bir avuç kişiye çalışıyorlar. Tefecilere çalışıyorlar. 2018’de aldım. 2018’den Nisan 2022’ye kadar bunların tefecilere ödedikleri faiz 592 milyar 689 milyon Türk Lirası. 592 milyarla ne yapılır arkadaşlar. Faizi indiriyoruz diyor, böyle diyorsa artacak demektir. Bu ülkede hiç kimse aç değil diyorsa o da biliyor ki bu ülkede binlerce çocuk aç. Benim tek yüzüğüm var yüzüğümden başak bir şeyim yok diyenler Manhattan’da gökdelenler yapıyorlar. Yahu milletin yüzüne nasıl bakıyorlar? iç kimse endişe etmesin hiç kimse karamsarlığa kapılmasın, bize katıldığınız sürece bu nehrin okyanusa aktığını göreceksiniz. ”

Erbaş’a göre çocuk istismarlarının gündeme getirilmesi, Kuran kurslarını yıpratma çalışması