Kılıçdaroğlu Çubuk’ta yaşadığı saldırıyı ilk kez bu detaylarıyla anlattı

Yayın tarihi: 30 Nisan 2019 Salı 2:59 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2019 Salı 3:00 pm

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,’ Çubuk’ta şehit cenazesine katıldım, büyük bir Türk bayrağı istendi köyden, bayrağı ilçe başkanlığımız verdi. Şehit cenazesine ben ve arkadaşlarım birlikte katıldık. Cenaze namazını doğru dürüst kıldırmadılar. Akkuzu köyünün sakinlerine bir şey söylemiyorum, benim gündeme getirmek istediğim provokasyon yapan insanlardır. Şehidimize Allah’tan rahmet dilemek bizim boynumuzun borcudur’ dedi.

Kılıçdaroğlu, ‘Şehitler hepimizin şehididir. Şehidimizin inancına, kimliğine bakmayız. Eğer bu ülke için hayatını vermişse şehitlere saygı göstermek hepimizin insani görevidir. Cenaze namazları büyük bir saygı içinde kılınır, devlet töreniyle şehitlerimiz sonsuzluğa uğurlanır. Bizler de cenaze namazlarına katılırız, oradan belli bir saygı içinde ayrılırız. Şehit ailelerinin evinde yangın vardır. Şehitlerimiz hepimizin şehididir.

‘BÜYÜK BİR TÜRK BAYRAĞI İSTEDİLER’

Çubuk’ta şehit cenazesine katıldım, büyük bir Türk bayrağı istendi köyden, bayrağı ilçe başkanlığımız verdi. Şehit cenazesine ben ve arkadaşlarım birlikte katıldık. Cenaze namazını doğru dürüst kıldırmadılar. Akkuzu köyünün sakinlerine bir şey söylemiyorum, benim gündeme getirmek istediğim provokasyon yapan insanlardır. Şehidimize Allah’tan rahmet dilemek bizim boynumuzun borcudur. Cenazeye gidiyorsanız o cenazenin ağırlığına uygun bir duruş sergilemek bizim görevimizdir. O şehit cenazesine katılan tek genel başkan benim. Daha namazın başında, sloganlar, hakaretler atıldı… Bırakın bari bir Fatiha okunsun. Bırakın bari bir helallik olsun. İzin vermiyorlar. Bunlar gerçekten Müslüman mı dedim. Bunlar gerçekten şehit ailesine saygı gösteriyorlar mı?’ dedi.

“TERÖRLE İŞBİRLİĞİ YAPAN SENSİN”

2020 TL veriyorsun geçin diyorsun. Ev parası mı verecek, okul parası mı, doğalgaz parası mı, elektrik parası mı verecek? Ben bunları söyleyince Kılıçdaroğlu terörle işbirliği yapıyor diyorlar. Terörle işbirliği yapan sensin, vatandaşla işbirliği yapan benim!

Terörle işbirliği yapanlar, bir dönem teröristlerin her dediğini yapanlar onlar, ama bu ülkenin vatandaşlarının derdini dile getiren genel başkan da benim. Bu kadar açık, bu kadar net söylüyorum.

Çocuk istismarının yaygınlaşmasının temelinde bu yatıyor. Cumhuriyetin kuruluşundan beri çocuklarımıza verdiğimiz değere bakın, inançlara verdiğimiz değere bakın. Şimdi bunların hepsi yok oluyor. İstismar, uyuşturucu… Ekrem bey komisyon kuracaktı. O kadar kinlenmişler ki buna bile ret verdiler. O zaman git kullan kardeşim. Uyuşturucu ile mücadeleye ret verdiler. Uyuşturucu en çok fakir mahallelerde yaygın. Bizim belediyelerimizin çok güzel çalışmaları var, İstanbul genelinde de yapılması lazım. Yapmak istiyoruz, engelleniyor. Muhalefet hak temelli yapılır. Muhalefet yapmasını da bilmiyorlar.

Siz uyuşturucu ile savaştınız da biz engel mi olduk? Siz bu konuda yasa getirdiniz de biz engel mi olduk? Bizim muhalefetimiz hak temellidir, vatandaşımız hakkını gözetiyorsa ‘evet’ deriz.

Kemal Kılıçdaroğlu