Kılıçdaroğlu çocukluğunu gözleri dolarak anlatmıştı! O görüntüler yeniden gündem oldu

Yayın tarihi: 7 Mart 2023 Salı 12:43 pm - Güncelleme: 7 Mart 2023 Salı 12:44 pm

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2014 yılında katıldığı programda anlattığı çocukluk anısı yeniden gündem oldu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dün partisinin genel merkezinde düzenlenen Millet İttifakı toplantısından sonra CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ittifakın cumhurbaşkanı adayı olduğunu duyurdu. Ardından CHP Genel Merkezi’ne gelen Kılıçdaroğlu,  binlerce yurttaş tarafından ‘Halkın umudu Kılıçdaroğlu’, ‘Hak, hukuk, adalet’ sloganları eşliğinde karşılandı.

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığının resmen açıklanmasıyla 2014 tarihinde Fox Tv ekranlarında söyledikleri yeniden gündem oldu.

Programda çocukluk ve gençlik fotoğrafları klip şeklinde gösterilirken CHP lideri de gözlerinin dolmasına engel olamamış, anılarını duygulanarak anlatmıştı.

O yayında yedi kişilik bir aileden geldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu çocukluğunu şöyle anlatmıştı:

“Babam küçük bir memur. Üniversiteyi bitiren sadece benim. Ablam okuma yazma bilmez. Zor koşullarda… Ayakkabı almaya kalksa nasıl alacak. Çevreme baktığımız zaman üç aşağı beş yukarı öyleydi.

Çizmem var büyük, büyüdüğünde giyilsin diye. İşin özeti gerçekten Atatürk’ün getirdiği cumhuriyet. Küçük bir Anadolu köyünde doğuyorsunuz, belli yerlere gelebiliyorsunuz. Cumhuriyetin güzellikleri. Ne kadar değerli olduğunu anlamak gerekiyor.”

Şahan Gökbakar, Akşener ile Kılıçdaroğlu’na klip yaptı