Kılıçdaroğlu çağrı yaptı Erdoğan uyguladı! KYK faizleri alınmayacak

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 5:34 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2022 Salı 7:59 am

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘nun gençlere ‘faizleri ödemeyin’ çağrısının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK kredileri ile ilgili adım attı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Temmuz’da “Gençlere sesleniyorum: Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece ana para talep edilecek, o da iş bulduğunuzda.” ifadelerini kullandı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısından sekiz gün sonra KYK kredileri ile ilgili adım attı.

 

Erdoğan, öğrenim kredi alan öğrencilerin sadece ana paraya ödeyeceğini belirtti. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Kılıçdaroğlu’ndan gençlere: Faizli KYK borçlarını ödemeyin

ARABA SAYISI İLE EKONOMİ ANALİZİ YAPTI

Son 20 yılda ülkemizdeki araç sayısı hani diyorlar ya ekonomi durum şöyle ekonomik durum böyle. Araç sayısı veriyorum dikkat edin 26 milyona çıkarak 3 kat artmıştır. Hani ekonomik sıkıntıdan bahsediyordun. Bakın rakam ortada bu kadar korkunç rakama ulaşmış ve şu anda otomobil satış yerlerinde birinci el otomobil dahi bulmakta sıkıntı çekiyorlar ve ikinci elle işi halletmeye çalışıyorlar.

KYK tamam! Kılıçdaroğlu’ndan şimdi de EYT paylaşımı

“İSVEÇ VE FİNLANDİYA GEREKLİ ADIMLARI ATMAZSA SÜRECİ DONDURACAĞIZ”

NATO liderler zirvesine katıldık. İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelikleri için şartlarımızın kabulü üzerine, şartlı onayımızı üye ülkelerle paylaştık. Bir kere daha, bu ülkelerin şartlarımızı yerine getirmek için gereken adımları atmamaları halinde süreci donduracağımızı buradan bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

BİR KEZ DAHA ‘SABIR’ DEDİ

İnsanımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirdik. Yıl sonunda gelişmelere göre sabit gelirlilerin durumunu yeniden gözden geçireceğiz. Bugünkü sorunları biz çözüme kavuşturacağız. Yeter ki sabredelim.

Biz görevde geldiğimizde burs 45 liracıktı. Şimdi 850 TL. Biz kredilere faiz uygulamadık. Arkadaşlarıma talimat verdim. KYK geri ödemeleri sadece alınan rakam üzerinden ödenmesini kararlaştırdık. Halen ödeme yapan herkes faydalanacak.

KYK borçlarında ana para karmaşası

KYK BORCU FAİZLERİ SİLİNECEK

KYK kredisi belirli bir faiz üzerinden değildi. Hiçbir zaman faiz uygulaması yapılmadı. Ama bay Kemal’de yalan bol. Sıkıyorsa gel bunu ispatla. Kimden almışız faiz ortaya koy. Hiçbir öğrenci faiz uygulamasına tutulmamıştır. Gençlerimizi yükün altında bırakamazdık. Çalışmalarımızı başlattık. Kabine toplantımızda Kredi ödemlerini enflasyon farkı ya da faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi üzerinden yapılmasını üzerinden anlaştık yani ana para. Bu uygulamada halen kredi geri ödemesi yapan gençlerimiz yararlanacak. Toplanda 26 milyar liralık bir yükü üzerinden kaldırmış oluyoruz. Önümüzdeki yılda kredi alan öğrencilerimiz de aldıkları kredi kadar sorumlu olacak.

EK DERS ÜCRETLERİ DÜZENLEMESİ

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görev yapan öğretmenlere, usta öğreticileri ile Kuran kurslarında görevlendirilen öğreticilere her beş ders için ilave bir saat ek ders ödemesi yapılacak.

SON SINIF TIP VE DİŞ HEKİMLİĞİ ÖĞRENCİLERİNE ÖDEME

Tıp ve Diş hekimliği fakültesinde hastalarla ilgilinen öğrencilerin emeklerinin karşılığı vermek için kendilerine yapılan ödeme miktarını artırma kararını aldık. Devlete bağlı üniversitelerimizin tıp ve diş hekimliği okuyan öğrencilerimize asgari ücret kadar ödeme yapılacak.

KYK faizleri silindi ‘Teşekkürler Kılıçdaroğlu’ etiketi TT oldu