Kılıçdaroğlu: Büyük iç çatışmalar olabilir

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2021 Perşembe 2:13 pm - Güncelleme: 11 Ağustos 2022 Perşembe 9:26 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP hükümetinin mültecilerle ilgili politikasını eleştirerek, “Türkiye’nin başına önümüzdeki sürelerde büyük felaketler gelebilir, büyük iç çatışmalar olabilir. Hepimiz sakin olmalıyız” uyarısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoya “Sevgili vatandaşlar, herkes çok hassas farkındayım ama hepimiz sakin olmak zorundayız. Bu işin sorumluları ile hesaplaşacağız, kurbanları ile değil. Yarın halledeceğimiz bir mesele için, bugün sizi provoke etmelerine izin vermeyin. Misafirlerimizi mutlu bir şekilde uğurlayacağız” notunu düşerek şu açıklamayı yaptı:

Ankara Altındağ’da tehlikeli gidişat: Bir genç öldürüldü, mahallede yağmalama başladı

“BÜYÜK İÇ ÇATIŞMALAR OLABİLİR”

“Suriye’de başımıza gelen var şimdi de Afganistan var. Daha gelecekte, 1 milyondan daha fazla gelecek. 2 bin 400 kilometrelik yolu aşıp Türkiye’ye gelecekler. Oturup İran’la konuşmuyor ‘ya arkadaş sen bunu niye gönderiyorsun’ demiyor. Geri İran’a iade edebilir uluslararası sözleşmeye göre, iade etmiyor Türkiye’nin başına önümüzdeki süreçlerde büyük felaketler gelebilir. Büyük iç çatışmalar olabilir. Hepimiz sakin olmalıyız. Karıştırmak isteyebilirler Türkiye’yi. Bunları demokratik yollarla göndermek zorundayız. Sandığa gideceğiz ve bunları göndereceğiz. Sonra Türkiye’ye huzuru getireceğiz. Bunu yapmak zorundayız.”