Kılıçdaroğlu: Bütün Türkiye gazeteci arkadaşlarımızın yanında

Yayın tarihi: 7 Mart 2020 Cumartesi 2:14 pm - Güncelleme: 7 Mart 2020 Cumartesi 2:52 pm

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç ile Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’ın tutuklanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hapisteki gazeteci arkadaşlarımız, yargılanan gazeteci arkadaşlarımız şunu çok iyi bilsinler, bütün Türkiye, bütün aydınlar, bütün yurtseverler onlarla birlikte. Onlar yarı açık cezaevinden, kapalı cezaevine geçtiler” dedi.

CHP’den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç ile Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’ın MİT mensubu haberi soruşturmasında tutuklanmasına ilişkin değerlendirmede bulunduğu belirtildi.

Oda TV Genel yayın Yönetmeni Barış Pehlivan tutuklandı

“ÜSTÜNLERİN HUKUKU HİÇBİR ZAMAN EGEMENLİĞİNİ SÜRDÜRMEMİŞTİR”

“20 Temmuz sivil darbesinden sonra Türkiye zor bir dönemi yaşıyor” görüşünü dile getiren  Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Gazeteci Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç tutuklandı! İşte Terkoğlu’nun savunmasının tam metni…

“Özellikle de gazeteciler, aydınlar, avukatlar, yazarlar, çizerler, akademisyenler hemen hemen herkes zor bir dönemi yaşıyor. Ama hiç kimse unutmasın, üstünlerin hukuku hiçbir zaman egemenliğini sürdürmemiştir. Biz hukukun üstünlüğünü her yerde, her ortamda savunacağız. Hapisteki gazeteci arkadaşlarımız, yargılanan gazeteci arkadaşlarımız şunu çok iyi bilsinler, bütün Türkiye, bütün aydınlar, bütün yurtseverler onlarla birlikte. Onlar yarı açık cezaevinden, kapalı cezaevine geçtiler. Umarım kısa süre içerisinde Türkiye hukukun üstünlüğünü yeniden inşa edecek ve aydınlık bir Türkiye’yi hep beraber yeniden kuracağız.”

Nedim Şener’i adliyeye çağıran Ayşenur Arslan’dan tarihi hatırlatma