Kılıçdaroğlu: Bundan sonra seçim kaybetmeyeceğiz

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2019 Salı 8:12 am - Güncelleme: 2 Temmuz 2019 Salı 8:15 am

Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, dün, milletvekilleri ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla genişletilmiş PM toplantısı gerçekleştirildi. Kılıçdaroğlu toplantıda yaptığı değerlendirmede CHP’nin bundan sonra iktidar odaklı çalışacağını belirterek, “Bundan sonra seçim kaybetmeyeceğiz, yapılacak ilk genel seçimde iktidara geleceğiz” dediği belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, dün, milletvekilleri ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla genişletilmiş PM toplatısı gerçekleştirildi. Kılıçdaroğlu’nun yaptığı değerlendirmede CHP’nin bundan sonra iktidar odaklı çalışacağını belirterek, “Bundan sonra seçim kaybetmeyeceğiz” dediği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarına, “Güçlendirilmiş parlamenter sistem ana hedefimiz. Ama o zamana kadar planlarımızın hepsi yüzde 50 artı 1’i yakalamaya yönelik olmalıdır” dediği ifade edildi.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın kulis haberine göre, toplantıda Kılıçdaroğlu, milletvekillerine Meclis çalışmalarının devam ettiğine işaret ederek, parlamentonun boş bırakılmaması talimatını verdi. Meclis’in tatile girmesinin ardından milletvekillerinin seçim varmış gibi çalışmaya devam etmesini isteyen Kılıçdaroğlu’nun, “Çankaya’da oy istemek yerine karşı mahallelere gidin oralardan oy isteyin. Kolayı değil zoru başarmak önemli. Millet İttifakı’nın muhafaza edilmesi önemli. O nedrenle herkesle kucaklaşmalıyız” dediği aktarıldı

Bundan sonra çok daha zorlu bir sürecin kendilerini beklediğine işaret eden Kılıçdaroğlu’nun, “Bundan sonrası daha zor, başarılı olmak zorundayız. Yoksa bu halkın bize verdiği bu krediyi bitiririz” değerlendirmesini yaptığı belirtildi.

Belediye başkanları için açıkladığı 7 maddelik halkçı belediyecilik ilkelerine işaret eden Kılıçdaroğlu’nun tevazuyu kaybetmeden doğru ilkelerle çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Bu 7 ilkeye uyacağız ve kentleri adaletle yöneteceğiz. Bundan sonra genel iktidarı alıp Türkiye’nin sorunlarını çözeceğiz. Yapılacak ilk genel seçimde iktidara geleceğiz” dediği kaydedildi.