Kılıçdaroğlu: Bu memleketi dürüst insanlar kurtaracak

Yayın tarihi: 11 Mart 2021 Perşembe 3:05 pm - Güncelleme: 11 Mart 2021 Perşembe 3:14 pm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak’ın Sivaslı ilçesinde esnaflarla buluştu. Kılıçdaroğlu, “Her evde güzellik olacak. Önce Allah’a sonra bize güvenin” ifadelerini kullandı.

 

Kılıçdaroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği kentte ilk olarak Sivaslı ilçesinde Belediye Başkanı Hürrüyet Şafak’ı makamında ziyaret etti. Başkan Şafak’tan, çalışmalar halkında bilgi alan Kemal Kılıçdaroğlu’na yöresel ürünlerden oluşan hediye takdim edildi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, daha sonra esnafı ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Vatandaşlarla sohbet eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Beraber düzelteceğiz, dürüst ve namuslu insanlar bu memleketi kurtaracak. Bize güvenin, vallahi de billahi de düzelteceğim. Her evde güzellik olacak. Önce Allah’a sonra bize güvenin.” dedi.

Kılıçdaroğlu, ardından Muharremşah köyünde besici ve çiftçilerle bir araya geldi.

CHP Genel Başkan yardımcıları Gülizar Biçer Karaca, Veli Ağbaba, Ali Öztunç ve parti yöneticilerinin eşlik ettiği Kemal Kılıçdaroğlu, kent merkezindeki İsmetpaşa Caddesi’nde esnafın sorunlarını dinledi.

 

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

Bu sorunu çözecek birileri lazım. Var olan sorunu siyaset kurumu çözer. Peki siyaset kurumunu iktidara taşıyan kimdir, halktır. Eğer bir sorun yaşıyorsak ve bu sorun çözülemiyorsa sadece benim değil, sizlerin de oturup düşünmesi lazım. Biz bu sorunu nasıl aşarız diye.

Siyasi iktidar, sorunu yaşayandan dinlemelidir.

En son ekonomik ve sosyal konsey ne zaman toplandı. Bir anayasal kurum aynı zamanda. 5 Şubat 2009’da toplandı. Bu tarihten bu yana hiç toplanmadı. Niye toplanmıyor? Memlekette sorun yoksa iyi, toplanmasın. Bir dönem kanuna göre 3 ayda bir toplanması gerekiyordu. Ne 3 ayı, ne 3 yılı… Çözülmesi gereken bir sorunumuz var. Beraber çözeceğiz.

Zincir marketler ara sokaklara da girdi. Peki esnaf nasıl geçinecek? Esnafın yaşaması, gelir elde etmesi lazım. 1 milyon 300 bin esnaf sorun yaşıyor ve bu soruna kulaklar tıkalıysa düşünmemiz lazım.