Kılıçdaroğlu: Bu iktidar bu ülkeye bunu da yaşattı! Beceriksizler

Yayın tarihi: 24 Ocak 2022 Pazartesi 1:49 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2022 Pazartesi 1:49 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sanayi tesislerine üç gün boyunca elektrik verilmeme kararı sonrasında iktidara tepki gösterdi.

İran’ın soğuklar nedeniyle doğalgaz tüketiminin arttığı bir dönemde Türkiye’ye gaz sevkiyatını durdurmasının ardından gaz santrallerine akış perşembe günü azaltılmış; ayrıca büyük ölçekli sanayinin doğalgaz ve elektrik kullanımının da sınırlanacağı açıklanmıştı. İmalat sanayindeki enerji sorunuyla birlikte 21 Ocak’tan itibaren fabrikaların kullandığı doğalgazda yüzde 40 oranında kısıtlamaya gidilmişken, 24 Ocak pazartesi gününden itibaren Türkiye’deki tüm Organize Sanayi Bölgeleri’nde (OSB) 3 ila 4 gün sürecek elektrik kısıntıları uygulanacağı açıklandı.

Doğal gaz krizi! Fabrikalar üretimi durdurdu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendisine ait resmi sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. İkitdara tepki gösteren Kılıçdaroğlu ” Sanayi tesislerine 3 gün boyunca enerji verilemeyecek. Bu iktidar bu ülkeye bunu da yaşattı. Tabii daha önemli işleri var. Gece yarısı sanatçıların evine baskın yaptırmak, gazetecileri atasözü paylaştılar diye hapse attırmak, dil koparmak… Beceriksizler!” ifadelerini kullandı.

RTÜK’ten TELE1’e ceza yağdı! Hedef basın özgürlüğü