Kılıçdaroğlu: Bir ülkenin yönetimini bir kişinin talimatına bağlarsanız bu sorun çözülmez

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2021 Cumartesi 1:23 am - Güncelleme: 31 Temmuz 2021 Cumartesi 1:23 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yangın yaşanan Marmaris’e giderek “Var olan sistem, siyasal iktidar, merkezden olayı yönetmesini mümkün kılmıyor. Çünkü talimat bekliyor. Bir kişiden talimat gelecek ki, sorunlar çözülecek. Eğer bir ülkenin yönetimini bir kişinin talimatına bağlarsanız bu sorun çözülmez” diye konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Manavgat’ın ardından Marmaris’e hareket etti. Saat 23.15’te Marmaris’te kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Merkezi’ne geldi. Ülke genelinde devam eden orman yangınlarına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şöyle:

“Öğleden sonra Antalya’ya, Manavgat’a uğradık arkadaşlarımla birlikte. Şimdi buradayız. Marmaris’teyiz. Son yıllarda karşılaştığımız en büyük orman yangınlarıyla karşı karşıyayız. Hepimizin ciğeri yanıyor. Hepimiz merakla bu iş ne zaman bitecek? Nasıl sonlanacak? İktidar gerekli önlemleri ivedilikle alıyor mu, almıyor mu diye kafamızda birçok soru var. Geçmiş olsun dileklerimi ileterek sözlerime başlamak isterim. Belediye Başkanlarımızı dinlediniz. Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Marmaris Belediye başkanımızla tam bir dayanışma içerisinde sorunu aşmak için ellerinden gelen bütün çabayı gösteriyorlar. Az önce ifade etti Marmaris Belediye Başkanımız, yangın çıktığı zamandan bu yana gözlerime uyku girmedi yatmıyorum, yatamıyorum. Marmaris’e karşı sorumluluğum var ve bu sorumluluğun gereğini yapacağım diyor. Aynı şekilde Büyükşehir Belediye Başkanı’mız da çabalarını sürdürüyor.”