Kılıçdaroğlu: Bir kişinin çıkıp adayım demesi asla doğru değil

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2022 Pazar 10:05 am - Güncelleme: 1 Mayıs 2022 Pazar 10:05 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı “Ya bana katılın, ya yolumdan çekilin” çıkışıyla ilgili açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “Bu bir adaylık açıklaması değil, bu bir manifesto. Bir kişinin çıkıp adayım demesi asla doğru değil” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’deki grup toplantısı sırasında sarfettiği “Ya bana katılın, ya yolumdan çekilin” sözlerinin, cumhurbaşkanlığına aday olduğu şeklinde yorumlanmasıyla ilgili açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, sözlerinin bir manifesto olduğunu, adaylık açıklaması olmadığını dile getirdi. Sözcü’den Ruhat Mengi’ye konuşan Kılıçdaroğlu açıklamasında şunları kaydetti:

“Bu çok kısa, içi dolu dolu bir manifesto. Bu manifestonun tarihsel değeri var, aynı zamanda Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu da gösteriyor ve bu manifesto aynı zamanda sağduyulu bütün insanların hangi partiden olursa olsun göreve davet edilmesi manifestosudur. Bütün vatandaşlarımızın bana katılmalarını istiyorum çünkü bana katıldıkları zaman şunu söylüyorum; onlara daha güzel, herkesin iş güç sahibi olduğu, daha uygar, itibarı olan, demokrasisi gelişmiş bir Türkiye, 5’li çetelere çalışan değil kendi halkına hizmet eden bir iktidar vaat ediyoruz. Bana katılmayacaksanız yolumuzdan çekilin çünkü biz iktidara yürüyoruz”

“6’LI MASA KARAR VERECEK”

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda kesin kararlı olup olmadığı sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, kararın 6 muhalefet partisi liderinin yer aldığı masadan çıkacağına vurgu yaparak şunları söyledi:

“Gerçekten büyük bir samimiyetle söylüyorum, kararı 6’lı masa olarak beraber alacağız, bir kişinin çıkıp ‘ben adayım’ demesi asla doğru değil. Son yayınladığımız bildiride cumhurbaşkanı adayının niteliklerini saydık, bu niteliklere sahip olan birini seçeceğiz. 6 liderin tarihsel bir sorumluluğu var, hiçbirimiz kendi partimizin gözüyle olaylara bakmıyoruz, hepimiz ortak olarak Türkiye’nin geleceğini düşünüyoruz.”

Rozetini Kılıçdaroğlu taktı! MHP’den istifa etti, CHP’ye katıldı