Kılıçdaroğlu “Ben seçildiğimde” dedi, izleyiciler coştu!

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2021 Cumartesi 8:58 pm - Güncelleme: 23 Mayıs 2021 Pazar 12:14 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitch’de “Jahrein” rumuzu ile bilinen Ahmet Sonuç’un programına katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YouTube yayıncısı Jahrein’in konuğu oldu. Sorulara yanıt veren Kılıçdaroğlu’nun, seçimlerle ilgili konuşurken “ben seçildiğimde” ifadesini kullanması dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu’nun “ben seçildiğimde” ifadesini fark eden izleyiciler “Cumhurbaşkanlığı adayı sinyali mi?” sorusunu sordu. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu “Ben partim adına konuşuyorum, bireysel konuşmuyorum” yorumunu yaptı.

Altun, Kılıçdaroğlu’nu anlamadı! Sosyal medyanın diline düştü

Ahmet Sonuç’un “Gençleri nasıl mutlu etmeyi düşünüyorsunuz?” sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Gençliği nasıl mutlu edeceğimiz zor bir soru çünkü herkesin mutluluğu için farklı bir çıta var. Ama temel noktalar var. İlk olarak bu gençlik özgürlük istiyor, attığı tweet yüzünden sabah 5’te kapısına polis gelsin istemiyor. Seçildiğim zaman hakaret etmemek kaydıyla her türlü eleştiriyi yapacaklar, ben de o eleştirilerden ders alacağım.

Gençlerin tümüne sözüm; konsol mu, cep telefonu mu elektronik ne alakacaklarsa gençler için kdv, ötv indirimi yapılacak. Üniversitede okuyan gençlerimiz var, bir yılda yurt sorununu çözeceğim.”

DHA’dan ‘128 milyar dolar nerede’ sorusuna sansür

KILIÇDAROĞLU YİNELEDİ: 128 MİLYAR DOLAR NEREDE?

Ahmet Sonuç’un “128 milyar dolar nerede?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Biz 128 milyar doların nerede olduğunu hala öğrenmiş değiliz. Merkez Bankası rezervlerini açıklar. Bilançoya baktık rezerv eksi 46 milyar dolar. Şu an Türkiye savaşa girse kendisine ait ait bir doları bile yok. Eskiden de Merkez Bankası dolar satardı. İhaleyle ilgili bilgileri, kaça satın aldığını ve kaça sattığını kendi internet sitesinden yayınlardı. Bir baktık, 128 milyar dolar toz olmuş ve internet sitesinde de bu bilgi yok. Sonra öğrendik. Kanuna aykırı bir protokolle Hazine ve Maliye Bakanı ve Damat’a verilmiş. Taşeron Damat bunu bir şekliyle satmış. Kaça sattığını bilmiyoruz. Hangi kurdan sattığını bilmiyoruz. Türkiye’nin en büyük soygunlarından birisidir ve şu soruyu sorduk “128 milyar dolar nerede?”, cevabını almış değiliz. Ama bulacağız kılacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığı’ açıklaması

“ADAYLIK” AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu, “Millet İttifakı’nın adayı kim?” sorusuna, “CHP’nin şuanda bir adayı yok. Biz bir ittifak yaptık. Cumhurbaşkanı adayını ittifakla konuşmak zorundayız. Aksi halde bu ittifak ittifak olmaktan çıkar, Cumhur İttifakı’na döner” dedi.

ERDOĞAN’A “SEDAT PEKER” TEPKİSİ

Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medya platformundan yayımladığı videolarla Türkiye gündemine oturan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e ilişkin açıklama yapmamasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, “O videolarla ilgili basın danışmanımdan alırım. Bir yerde şöyle konuşmuş; “Kılıçdaroğlu ile hiç görüşmedik, ayrı dünyaların insanıyız” demiş. Bizim o dünyada işimiz yok. Türkiye, yeraltı dünyasına teslim edilecek bir ülke değildir. Türkiye; yeraltı dünyası aktörlerinin, siyasileri kullanabileceği bir ülke değildir. Soylu kalktı bir açıklama yaptı. “Ayda 10 bin dolar para alan siyasetçi var” dedi. Kim bu siyasetçi? Soylu’nun bunu açıklaması lazım. Yeraltı dünyasının kesinlikle elemine edilmesi lazım. Bu nedir biliyor musunuz? Olağanüstü rant, para, uyuşturucu demektir. Bir rant savaşı var. Dikkat ettiniz mi Erdoğan hiç konuşmuyor. Sanki Erdoğan bu ülkeyi hiç yönetmiyor” dedi.