Kılıçdaroğlu, Bahçeli’nin talimatıyla kendisine gönderilen kandilleri paylaştı

Yayın tarihi: 21 Şubat 2022 Pazartesi 9:28 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2022 Pazartesi 10:51 pm

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklamasının ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli il teşkilatlarına Kılıçdaroğlu’na kandil göndermelerinin talimatını vermişti. Kılıçdaroğlu kendisine gönderilen kandilleri paylaştı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yapılan zamlar karşısında elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklamıştı. Bunu üzerine MHP Lideri Devlet Bahçeli Kılıçdaroğlu için tehlikeli sularda yüzüyor diyerek, “Her il teşkilatımızın Kılıçdaroğlu’na bir kandil göndererek aydınlanmasına yardımcı olmasını bekliyor, bu talimatımı paylaşıyorum. Nasıl olsa Kandil’e yabancı değildir, nasıl olsa Kandil’in köhne ışığıyla yolunu bulmaya çalıştığını görmeyen de kalmamıştır” ifadelerine yer vermişti.

Kemal Kılıçdaroğlu MHP Lideri’nin talimatı ile kendisine gönderilen kandilleri paylaştı. Kılıçdaroğlu, Bahçeli’nin emri ile kendisine gönderilen kandiller için çektiği videoda şu ifadeleri kullandı:

“Burası Genel Merkezimizdeki makam odamın hemen yanında bulunan küçük kütüphanemiz. Biliyorsunuz elektrik faturasını ödeyemeyen milyonlar için kendi şahsi faturamı ödememe protestosu başlatmıştım. Amacım ödeyemeyenlerin sesi olabilmektir. Beni elektriğimi kesmekle tehdit ediyorlar. Donacaksın, karanlıkta kalacaksın diyorlar.”

“Bunlar beyhude çabalar. Her şeyi göze alarak yola çıktım. Bu arada Bahçeli AK Parti sözcülerinden daha ateşli bir “5’li Çete” savunucusu olup çıkıverdi. Halkımız bu faturalardan acı çekiyor dedik diye tüm MHP teşkilatlarına kandil göndertiyor. Bakın gelenlerin hepsi kütüphanemizdeki masada. Koca MHP’yi ne hale getirdi, çok yazık. Halk acı içinde, Bahçeli 5’li çete savunmasında. Bahçeli 5’li Çete’nin karlarını savunadursun bu iş nereye kadar gidecekse gitsin. İşte tam oraya kadar gideceğim ve zamlar geri çekilecek. Bu kandiller de hoş bir hatıra olarak müzemizde yerini alacak. Bahçeli kandilleri olarak, haydi iyi akşamlar.”

Bahçeli: Kılıçdaroğlu tehlikeli sularda kulaç atıyor