Kılıçdaroğlu – Akşener zirvesinde adaylık konuşuldu mu? En net açıklama

Yayın tarihi: 29 Aralık 2022 Perşembe 7:57 am - Güncelleme: 29 Aralık 2022 Perşembe 7:57 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener‘in bir araya geldiği görüşmede adaylık meselesinin konuşulmadığı öğrenildi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret iddiasıyla 2 yıl 7 ay hapis ve siyasi yasak cezasına çarptırılması sonrası yaşadıkları gerginliğin ardından önceki gün bir araya geldiler.

Meral Akşener: Niye dağılsın Altılı Masa?

Kılıçdaroğlu, Akşener’in Ankara’dan İstanbul’a giderken kendisini aramadığını söylemiş, Saraçhane buluşmasıyla ilgili de önceden bilgilendirilmediğini ve çağrı yapıldığını sosyal medyadan öğrendiğini açıklamıştı.

İmamoğlu, bu kararın aylar öncesinden verildiğini ve bu nedenle ana muhalefet partisi liderini yeniden bilgilendirmediklerini söylerken, Akşener’de şunları kaydetmişti:

“Sayın Kılıçdaroğlu’nu aradım. Telefonu kapalıydı. İzin almak için aramadım yanlış anlaşılmasın. Kimseden izin alma mecburiyetim yok, söyleyeni de fena çarparım. Kendi seçtirdiğimiz belediye başkanlarını aramak için kimden izin alacağım? Bu belediye başkanları iki partinin ittifakıyla seçilmiş başkanlar. İyi yaptığı işlerden de kötü yaptığı işlerden de biz mesulüz.”
İki ismin bu görüşmede ‘yanlış anlaşılmaları’ önemli ölçüde giderildiği öğrenildi.

‘SADECE SARAÇHANE MESELESİNİ KONUŞTUK’

İYİ Parti lideri, Karar gazetesi yazarı Elif Çakır’ın “Aday meselesi gündeme geldi mi?” şeklindeki sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Hayır. Aday meselesi iki liderin konuşacağı bir mesele değil, aday meselesini görüşmek, konuşmak etik de olmazdı, onu Altılı Masada konuşacağız, birlikte karar vereceğiz. Dediğim gibi sadece Saraçhane meselesini konuştuk. Bir de bir yıldır Altılı Masa olarak toplanıyoruz, ne yaptık, ne ettik, ne aşama kaydettik, ne yapmamız gerekiyor, bunların üzerinde konuştuk.”

‘ALTILI MASA DAĞILMAYACAK’

Görüşmede bir – iki meselenin daha gündeme geldiğini, ancak bunların ne olduğunu öğrenemediğini dile getiren Çakır, devamında Akşener’in “Altılı Masa asla dağılmayacak, masayı dağıtmaya kimsenin gücü yetmez. Ne ben ne de başkası ülkenin geleceğinin konuşulduğu o masadan hiçbirimiz kalkmayız” şeklindeki ifadesini aktardı.

Meral Akşener: Elbette Başbakan olacağım