Kılıçdaroğlu, Akşener ve Babacan’dan faiz kararına tepki

Yayın tarihi: 21 Ekim 2021 Perşembe 4:40 pm - Güncelleme: 21 Ekim 2021 Perşembe 4:56 pm

Merkez Bankası politika faizinde 200 baz puan indirime gitti, dolar ve eurodan yeni rekor geldi. Karara CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener ve DEVA Partisi lideri Ali Babacan tepki gösterdi.

Merkez Bankası, son dönemin en merakla beklenen faiz kararını açıkladı, 200 baz puan indirime gitti. Karar sonrası dolar ilk tepki olarak 9,50’ye dayandı ve rekor tazeledi. Euro/TL ise 11 lirayı aştı. Karara siyasilerden ilk tepkiler geldi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan karara sosyal medya hesabından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a atıf yaparak “Talimatla 200 puan indi. Tekrar ediyorum: Talimatla” tepkisini gösterdi.

KILIÇDAROĞLU: YA İHANET YA DA SAĞLIK SORUNU

Faiz kararı öncesi “Sayın Bürokratlar, bugün kararlar alırken, düsturunuz sadece milletimizin refahı olsun. Siz bu milletin onurlu evlatlarısınız, bunu hiç unutmayın” çağrısını yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ise şu tepki geldi:

“Ülkenin şerefli bürokratlarına seslendim; bir de tabii ki şahsın bürokratları var. Onların ne olduğu bugün daha da aşikar oldu. Şahıs ve şürekası ülkeyi açlığa doğru götürüyor. Bu yapılanlar ya millete ihanet ya da bir sağlık sorunu… Başka bir izahı yok!”

AKŞENER: ÇOK YAZIK

Karara bir tepki de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den geldi. Akşener, sosyal medya hesabından “Ciddiyetsiz bir iktidarın, atadığı liyakatsiz bir bürokrat aracılığıya verdiği, rasyonellikten uzak bir kararın sonucunda olan yine hane halkımıza, esnafımıza ve KOBİ’lerimize oldu. Bu aziz millet bunu hak etmiyor. Çok yazık…” ifadelerini kullandı.

Faiz indi, dolar ve euro fırladı

Faiz indi! Dolar: 9.47 Euro: 11 lira

Ekonomistlerden faiz tepkisi: Bu operasyonu kimin adına çektiniz?