Kılıçdaroğlu: AKP’yi yeneceğiz göreceksiniz

Yayın tarihi: 20 Aralık 2018 Perşembe 2:26 pm - Güncelleme: 20 Aralık 2018 Perşembe 2:52 pm

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gazete ve televizyonların temsilcilerine Ankara’da yemek verdi.  Kılıçdaroğlu, “AKP’yi yeneğiz, göreceksiniz” dedi. 

Tele1 televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın da katıldığı toplantının ağırlıklı gündemi, yaklaşan yerel seçimler oldu. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimlerinin başından beri kafasında olduğunu belirten CHP Lideri, ‘AKP’yi yeneceğiz’ dedi. Kılıçdaoğlu, Binali Yıldırım’ın  Meclis başkanlığından ayrılmadan aday olamayacağını da sözlerine ekledi. HDP ile kurumsal bir işbirliğinin olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “ama Karamollaoğlu’nun dediği gibi, dirsek temasları olabilir, biz demokrasiye evet diyen bütün yurttaşlarımızın oyunu isteriz” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu medya temsilcileri ile Ankara’da akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemekte, Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ile CHP İletişim Koordinatörü Okan Konuralp de hazır bulundu.

Gündemi yaklaşan yerel seçimler olan toplantıya, TELE1 televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ da davet edildi. Yanardağ toplantıya dair izlenimlerini sabah ‘Gün Başlıyor’ programında can ataklı ve izleyicileriyle paylaştı.

Yemeğin başında kısa bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, önceki gün Avrupa Birliği temsilcileri ile de bir araya geldiklerini,, sık sık görüştüklerini ancak bunu medyaya söylemediklerini ifade etti.

CHP Lideri yemek sırasında soruları da yanıtladı,İstanbul ve Ankara adayları sorulan Kılıçdaroğlu, İstanbul için Ekrem İmamoğlu, Ankara için Mansur Yavaş isminin başından beri kafasında olduğunu belirtti…

CHP Lideri Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ın rozet takarak yeniden CHP üyesi olduğunu duyurdu.

Seçimlere ilişkin İddialı konuşan Kılıçdaroğlu. “Ekrem bey’in yükselişi karşısında Binali bey herhalde karşısına çıkıp yenilmek istemez, vazgeçerse hiç şaşırmayın.  AKP’yi yeneğiz, göreceksiniz” dedi. Bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, Binali Yıldırım’ın Meclis başkanlığından istifa etmeden aday olamayacağını vurguladı.

Konu, İyi Parti ile CHP arasındaki ittifaka da geldi. CHP lideri, görüşmeler sırasında en çok zorlandığı iki ilin Balıkesir ve Denizli olduğunu belirtti.

CHP lideri ayrıca, seçim çalışmaları esnasında Erdoğan ile polemiğe girmeyeceğini de vurgulayarak, anayasal hak olan sokağa çıkma, gösteri yürüyüşü ve miting yapmanın keyfi olarak yasaklanamayacağının altını çizdi..