Kılıçdaroğlu ABD’de neler yaptı?

Yayın tarihi: 11 Ekim 2022 Salı 6:50 am - Güncelleme: 11 Ekim 2022 Salı 1:45 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’de MIT ve Harvard Üniversitesi’ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaretlerine ekonomist Daron Acemoğlu görüşmesiyle devam etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD temasları MIT ziyaretiyle başladı. Ünlü Türk fizikçi Canan Dağdeviren ve Dr. şehir bilimci Kent Larson ile görüşen Kılıçdaroğlu, Boston’da Türk öğrencilerle buluştu. Kılıçdaroğlu gün içerisinde ekonomist Daron Acemoğlu ile görüşeceğini açıkladı.

CANAN DAĞDEVİREN İLE GÖRÜŞTÜ

Kılıçdaroğlu ve CHP heyeti, Boston’da; 10 Türk akademisyenin görev yaptığı Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT), ünlü Türk fizikçi Dr. Canan Dağdeviren ile enstitüdeki Media Lab’da yürütülen çalışmaları inceledi.

Kılıçdaroğlu, ziyaretini sosyal medya hesabından “Boston’da güne çok verimli bir toplantı ile başladık. Dünyanın en parlak bilim insanlarından Dr. Canan Dağdeviren ile çığır açan biyomedikal çalışmalarını konuştuk. Türkiye’nin bilimde dünya ile rekabet edebilmesi Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılı vizyonumuzun kalbinde yer alacak.” diyerek duyurdu.

KENT LARSON İLE GÖRÜŞME

Kemal Kılıçdaroğlu, dünyaca ünlü şehir bilimci Kent Larson ile bir araya geldi. Larson, Kılıçdaroğlu’na; kentlerin kalkınma planlarına ilişkin geliştirilen yeni modelleri aktardı. Burada kentlerin kültür, eğitim, nüfus yoğunluğu gibi tüm kriterlerinin işlendiği bir “sıcaklık haritası” çıkarıldığı; böylece kentlerin trafik gibi sorunlarına çözüm arandığı belirtildi. İstanbul’un trafik sorununun çözümü için de çalışan Larson’un önerilerinden birinin “Binaların katlarının yükseltilmesi ve burada üretilecek konutun rantı önleyecek şekilde topluma eşit şekilde paylaşılması” olduğu belirtildi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU

CHP Lideri ziyaretleri kapsamında Boston’da üniversite öğrencileriyle buluştu. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından buluşmasını şu şekilde duyurdu:

“Boston’daki üniversite öğrencilerimizle buluştuk. Onlara Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden selam götürdüm. Parlak zihinlerle Türkiye hayallerini konuştuk. Ardından dünyanın önde gelen biyoteknoloji girişimcisi Robert Langer ile önemli bir çalışma toplantısı gerçekleştirdik.

Programımıza iklim krizi ile mücadeleye yönelik dünyaca ünlü çalışmaları bulunan Bilge Yıldız ve kanser teşhisi alanında devrimsel çalışmalar yapan Mehmet Toner ile çalışma toplantıları ile devam ettik. Ülkemizin dünyaya açılmış parlak zihinlerinden yararlanacağımız çok alan var.”

DARON ACEMOĞLU GÖRÜŞMESİ

Kılıçdaroğlu ekonomist Daron Acemoğlu ile görüşeceğini sosyal medya hesabı üzerinden bir video yayınlayarak duyurdu. Acemoğlu ile görüşen CHP lideri, “ABD’deki vizyon programımız kapsamında, dünyaca ünlü ekonomist Daron Acemoğlu ile bir araya geldik. Türkiye’nin geleceğini, ekonomiyi iyileştirecek çözüm yollarını enine boyuna konuştuk. Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılı vizyonumuz için, dünyadaki en parlak zihinlerden ilham alıyoruz” paylaşımını yaptı.