Kılıçdaroğlu: 84 milyon bir avuç insana çalışıyoruz

Yayın tarihi: 9 Haziran 2022 Perşembe 2:55 pm - Güncelleme: 9 Haziran 2022 Perşembe 3:09 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu’da Muhtarlar, STK Temsilcileri ve Kanaat Önderleri Buluşması’nda konuştu. Kılıçdaroğlu, “84 milyon insan hep beraber bir avuç insana çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ordu’da Muhtarlar, STK Temsilcileri ve Kanaat Önderleri Buluşması’nda konuşan Kılıçdaroğlu, fındık üreticisinin sorunlarına değindi. AKP iktidarının yönetimini eleştiren Kılıçdaroğlu, “2018’de yeni bir sisteme geçtik. Bu sistem kimin için çalışıyor? Kimlere çalışıyor? Bunun sorgulanması lazım. 84 milyon insan hep beraber bir avuç insana çalışıyoruz” dedi.

“ADRESE TESLİM İŞ YAPIYORSUN”

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Asıl sorunumuz memleketin yönetimi. Türkiye düşündüğünüzden zengin bir ülke. 2018’de yeni bir sisteme geçtik. Bu sistem kimin için çalışıyor? Kimlere çalışıyor? Bunun sorgulanması lazım. 84 milyon insan hep beraber bir avuç insana çalışıyoruz.

Milyar dolarlık ihale yapıyorsunuz. Çağırıyorsunuz dostunuzu, partinize yardım edeni ‘Sana bu ihaleyi verdim’ diyorsun. Adrese teslim iş yapıyorsun. Adam ‘param yok’ diyor. ‘Git dışardan borç al ben garanti olacağım’ diyor. Bir de dolar ve euro bazında gelir garantisi veriyorsun. ABD’deki enflasyonu da bu milletin sırtına yıkıyorlar.

“HAKSIZLIK DEVAM ETSİN İSTİYORSANIZ İKTİDARA OY VERİN”

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Helal, haram ona kararı siz vereceksiniz. Bu soyguna beraber dur diyeceğiz. Her biriniz yarın sandığa gidip oy kullanacaksınız. Bu haksızlık devam etsin diyorsanız iktidar sahiplerine y vermeye devam edin. Bu haksızlıktır, adaletsizliğe dik ve onurlu durması gerekiyor diyorsanız tek yol var bize katılacaksınız. Herkes kazansın ancak herkes hak ettiği kadar kazansın.

“SİZ KİM MİLLİYETÇİ KİM?”

Bugün Kur Korumalı Mevduat diyorlar. ‘Vatandaş neden bankada dolar tutuyor’ diyorlar. Kardeşim devleti yöneten olarak sen kendi vatandaşından dolarla borçlanıyorsun. Türk Lirasını erittin. En rahatsız olduğum da bunları yapanların milliyetçi geçinmesi. Siz kim milliyetçi kim?”

FERİŞTAHINIZ GELSE ASLA KORKMAYIZ

Liyakatin olmadığı devlet yıpranır ve devlet çürümeye başlar. Ben bürokratlara neden çağrı yaptım? “Yanlışın altına imza atmayın” diye söyledim. Bana “Niye tehdit ediyorsun?” diye kızıyorlar. Tehdit etmiyorum, “Yasalara, kanuna, adalete uyun” diyorum. “Yanlışa uymayın” diyorum. Yanlış yaparsanız yarın bunların hepsi gider sen orda kalırsın. Sen hesap vermek zorunda kalırsın. Baskı kuruyorlar. Tazminat davaları açıyorlar. Sanıyorlar ki ben bunlardan çekineceğim, korkacağım. Sizin feriştahınız gelse asla korkmayız. Rahmetli babamın nasihati vardır, “Oğlum sen doğru dur, eğri belasını bulur” diye. Biz doğru duracağız.

Kılıçdaroğlu Erdoğan’a karşı bir dava daha kazandı