Kılıçdaroğlu: 13 bin euro ödediler, onu özellikle bozmadım

Yayın tarihi: 24 Aralık 2021 Cuma 3:23 pm - Güncelleme: 24 Aralık 2021 Cuma 3:40 pm

Erdoğan’ın açtığı davaları AİHM’de kazandıklarını söyleyen CHP lideri, “13 bin euro ödediler bana. Onu özellikle bozdurmadım, Erdoğan Hazine’ye verdiği zararı görsün diye” dedi.

Adana Çiftçiler Birliği’ni ziyaretinde açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümete yönelik eleştirilerde bulundu. Toplantıya Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru ve kentteki bazı çiftçiler katıldı.

Toplantıda çiftçilerin sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, tarıma dair çözüm önerilerini paylaştı. Soruları da yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, çiftçilerin refahı için çalışacaklarını ifade etti.

“13 BİN EURO ÖDEDİLER BANA”

Bir çiftçinin Erdoğan’ın kendisine açtığı tazminat davalarını hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “O davaların hiçbir önemi yok. Ben onların tamamını kazanıyorum. Ben hak temelli mücadelemi yaparım ve sürdürürüm, o davaların da tamamını kazanacağım. En son kaybettiğim bir davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde kazandık. 13 bin euro ödediler bana.

“ÖZELLİKLE BOZMADIM, HAZİNE’YE VERDİĞİ ZARARI GÖRSÜN DİYE”

Böylece bankada 13 bin eurom var. Özellikle Türk lirasına çevirmedim. Onu Erdoğan her gördüğünde Hazineye verdiği zararı görsün diye.”