Kılıç Ali Paşa Hamamı ‘Işıklık’ sergisine ev sahipliği yapıyor

Yayın tarihi: 19 Nisan 2021 Pazartesi 11:30 am - Güncelleme: 19 Nisan 2021 Pazartesi 11:30 am

Odeabank O’Art, sanatçı Özge Topçu’nun dijital sanat ile mekâna özgü enstalasyonunu bir araya getirdiği yılın ikinci sergisi ‘Işıklık/Skylight’ı çevrim içi olarak sanatseverlerle buluşturuyor.

Tophane’nin tarihi mekanlarından Kılıç Ali Paşa Hamamı, Lizbon’da yaşayan sanatçı Özge Topçu’nun dijital sanat ile mekâna özgü enstalasyonunu bir araya getiriyor. Odeabank O’Art’ın ev sahipliği yaptığı sergide sanatçı, 4 boyutlu hiperküpü Kılıç Ali Paşa Hamamı’nda yeniden kurgularken mekanla etkileşime geçiyor ve formun izdüşümlerini ışık ile yeniden dönüştürüyor. Bu form, modern geometride dört boyutlu teseraktın doğurduğu bir yıldız formu olarak öne çıkıyor. ‘Işıklık/Skylight’ isimli sergi, meraklıları tarafından çevrim içi olarak ziyaret edilmeyi bekliyor.

Sanatçı Özge Topçu, sergisi hakkında şunları söyledi: “Son heykel çalışmalarımı bu sefer mekana özgü kurgulayarak dijital olarak gerçekleştirdim, daha önce ahşaptan yaptığım heykeller şu an ışık olarak üretildi. Hamamın ışıklık kısmını yer ve gök arasında bir arayüz gibi gördüm. Kamusal ve özel arasındaki ayrımın geçirgen hale geldiği bir arayüz.” Küratör Begüm Güney ise, “Topçu, bu çevrim içi sergi ile geçmişin ve bugünün tarihsel, sosyal ve fiziksel ortamının kesiştiği, yaratılan bir melez mekanda; yeni bağlamlarla bilmeye, anlamaya ve kavramaya çalışır.” ifadelerini kullandı.